call center phone
call center phone

210 3000 450

Άρθρα και συμβουλές σχετικά με το αυτοκίνητο

Ρετάρισμα κινητήρα: αιτίες, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

Τι σημαίνει ρετάρισμα κινητήρα; Από τι προκαλείται και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποδοτική λειτουργία του κινητήρα.

Μπουζί αυτοκινήτου: τι είναι, αλλαγή και κόστος

Τι είναι το μπουζί αυτοκινήτου; Κάθε πότε θέλει αλλαγή; Τι κόστος έχει η αντικατάσταση; Μάθε πώς να επιλέγεις τον κατάλληλο τύπου μπουζιού.

Ζυγοστάθμιση vs. Ευθυγράμμιση αυτοκινήτου: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι η ευθυγράμμιση αυτοκινήτου; Πώς γίνεται; Ποια είναι η διαφορά της με τη ζυγοστάθμιση; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για κάθε διαδικασία.

Υγρά φρένων: τι είναι, αλλαγή και κόστος

Ανακάλυψε τα πάντα για τα υγρά φρένων: τι είναι, πότε θέλουν αλλαγή, και πόσο κοστίζουν. Συμβουλές για ασφαλέστερη και οικονομικότερη οδήγηση.

Τεκμήρια αυτοκινήτων 2024: τι είναι, υπολογισμός και πίνακας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα τεκμήρια αυτοκινήτων 2024! Τι είναι, πώς υπολογίζονται, και ποιοι εξαιρούνται.

Αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου: διάρκεια ζωής, κόστος και διαδικασία

Κάθε πότε θέλει αλλαγή η μπαταρία αυτοκινήτου; Τι κόστος έχει; Δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου στο χώρο σου.

Βαθύ γδάρσιμο αυτοκινήτου: τρόποι επιδιόρθωσης και πρόληψη

Πώς αφαιρώ ένα βαθύ γδάρσιμο αυτοκινήτου; Μπορώ να το κάνω μόνος μου; Μάθε τύπους γρατζουνιών, τρόπους πρόληψης και επιδιόρθωσης.

Ψάχνεις φθηνή βενζίνη; Βρες τα πιο φθηνά πρατήρια στην Ελλάδα

Βρες πρατήρια με την πιο φθηνή βενζίνη κοντά σου και εξοικονόμησε χρήματα. Ανακάλυψε συμβουλές εξοικονόμησης και συμπτώματα νοθευμένης βενζίνης.

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: κόστος, σταθμοί, και διάρκεια φόρτισης

Ανακάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Βρες τα πάντα για σταθμούς, είδη φόρτισης, και κόστος φόρτισης.

Θερμοστάτης αυτοκινήτου: τι είναι, κόστος αλλαγής & συχνές βλάβες

Ανακάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον θερμοστάτη αυτοκινήτου. Βλάβες, αιτίες, επιδιόρθωση, κόστος. Μάθε που χρησιμεύει ο θερμοστάτης.

Άλλαξε τις οδηγικές σου συνήθειες για να μην καταστρέψεις το αυτοκίνητό σου

Η ζωή του αυτοκινήτου σου εξαρτάται σε μεγάλο από τις οδηγικές σου συνήθειες που χωρίς να το ξέρεις το φθείρουν και το καταστρέφουν.

12 νέες κάμερες παρακολούθησης λεωφορειολωρίδων και ορίων ταχύτητας

Πρόστιμα δια αλληλογραφίας περιμένουν παραβάτες λεωφορειολωρίδων και ορίων ταχύτητας με τις νέες κάμερες παρακολούθησης του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Όριο αλκοτέστ 2023: νέοι οδηγοί, πρόστιμα και επαγγελματίες

Το όριο αλκοτέστ για το 2023 είναι 0,10gr/l και αναλογεί σε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα ή λιγότερο από ένα ποτό. Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 200€.

Δακτύλιος - Ωράριο, εξαιρέσεις, έκδοση ειδικής αδείας

Ο δακτύλιος τέθηκε ξανά σε ισχύ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Ωράριο Δε.- Πε.: 07:00 - 20:00 και Παρ. 07:00 - 15:00. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Σαβ. - Κυρ., αργίες…

Ανανέωση διπλώματος οδήγησης 2023: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κάνε ανανέωση διπλώματος αν έχεις το δίπλωμά σου για 15 χρόνια, αν έχεις επαγγελματικό δίπλωμα για 5 χρόνια ή είσαι άνω των 65 ετών. Δες τη διαδικασία.

Έλεγχος πινακίδων αυτοκινήτου σε δευτερόλεπτα!

Έλεγχος πινακίδων αυτοκινήτου online για κλεμμένα οχήματα, εύρεση στοιχείων ιδιοκτήτη, ανασφάλιστων οχημάτων. Όλα μέσα σε δευτερόλεπτα μέσω του Open Car.

Επασφάλιστρο νέου οδηγού: νομοθεσία, κόστος και διάρκεια ισχύος

Το επασφάλιστρο νέου οδηγού είναι 30% επί του βασικού συμβολαίου και η διάρκειά του εξαρτάται από τους όρους της κάθε ασφαλιστικής.

Πού βγάζω κάρτα καυσαερίων και πόσο κοστίζει;

Κάρτα καυσαερίων βγάζεις σε εξουσιοδοτημένα συνέργεια με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Ανανεώνεται κάθε χρόνο ή κάθε 6 μήνες, ανάλογα το όχημα.

Πότε περνάω ΚΤΕΟ; Πρόστιμα, τιμές & έλεγχος ΚΤΕΟ online

Πότε περνάει ΚΤΕΟ το όχημά σου εξαρτάται από το είδος του οχήματος και από το αν είναι η πρώτη φορά που περνάει ΚΤΕΟ. Για επιβατηγά Ι.Χ. κάθε 2 χρόνια.

Πόσο ισχύει η ασφάλεια αυτοκινήτου μετά τη λήξη της;

Με τη λήξη ασφάλειας αυτοκινήτου, λήγει και η ισχύς της. Δες αν έχεις ασφάλεια και τι μπορείς να κάνεις για να μη μείνεις χωρίς ασφάλεια.

Μεταβίβαση αυτοκινήτου: Όλη η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

Η μεταβίβαση αυτοκινήτου μπορεί να γίνει πλέον και ηλεκτρονικά, εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με γραμμάτια χωρίς τράπεζα

Για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με γραμμάτια χωρίς τράπεζα θα χρειαστεί να εξασφαλίσεις ο ίδιος την ασφάλεια και τη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πινακίδες αυτοκινήτων ανά χώρα: πώς διαβάζονται & τι σημαίνουν

Δες ποια είναι τα γράμματα κάθε χώρας στις πινακίδες αυτοκινήτων, ποια αντιστοιχούν σε κάθε ελληνική περιοχή και τι σημαίνουν οι αριθμοί.

Πώς βγάζω προσωρινή άδεια οδήγησης; Πότε βγαίνει;

Η προσωρινή άδεια οδήγησης λειτουργεί ως προσωρινό δίπλωμα οδήγησης μέχρι την έκδοση του κανονικού διπλώματος. Εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του gov.gr.

Προσωρινή κατάθεση πινακίδων: δικαιολογητικά και διαδικασία

Μπορείς να κάνεις προσωρινή κατάθεση πινακίδων online με τους κωδικούς του taxisnet. Αφαιρείς τις πινακίδες και τις φυλάσσεις εσύ.

Τέλη κυκλοφορίας 2023 – Προθεσμία, ποσά και τρόποι πληρωμής

Πώς πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας; Ποια είναι η προθεσμία; Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσω; Πώς βρίσκω απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας;

Euro 6 οχήματα: τέλη κυκλοφορίας, δακτύλιος και προδιαγραφές

To Euro 6 δείχνει την κατηγορία εκπομπών ρύπων του οχήματος και αναγράφεται στην άδεια. Ένα Euro 6 αυτοκίνητο εκπέμπει περισσότερους ρύπους από ένα Euro 7.

Άδεια κυκλοφορίας: Οδηγίες & σημαντικές πληροφορίες

Μάθε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για την άδεια κυκλοφορίας, το κόστος, τη διαδικασία της έκδοσής της και ό,τι άλλο χρειάζεσαι.

Ανεβάζει θερμοκρασία το αυτοκίνητο - Τι φταίει;

Διάβασε εδώ όλους τους λόγους για τους οποίους ανεβάζει θερμοκρασία το αυτοκίνητο σου αλλά και τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης: Διαδικασία και δικαιολογητικά

Δες ποια είναι η διαδικασία για την αντικατάσταση διπλώματος, λόγω παλαιότητας, φθοράς και κλοπής αλλά και όλα τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς.

Αντλία Βενζίνης: Βλάβες, συμπτώματα, πρόληψη & επισκευή

Η αντλία βενζίνης μπορεί να χαλάσει εξαιτίας βρώμικης βενζίνης ή και άλλους λόγους. Υπάρχουν συμπτώματα και τρόποι να την προλάβεις πριν χαλάσει.

Απόσυρση αυτοκινήτου: Τελικά σε συμφέρει;

Πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις πρακτικά από την απόσυρση αυτοκινήτου; Πώς γίνεται η διαδικασία και τι χαρτιά χρειάζεσαι;

Πώς κάνω άρση ακινησίας αυτοκινήτου ηλεκτρονικά;

Άρση ακινησίας ηλεκτρονικά κάνεις μέσω της πλατφόρμας MyCar, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν και ασφαλίζοντας το όχημα.

E-Pass: πώς βγάζω; Ποια διόδια περνάω;

Για να αποκτήσεις τη συσκευή και τις υπηρεσίες e-Pass, αρκεί να γίνεις συνδρομητής της Αττικής Οδού. Ισχύει σε όλα τα διόδια της χώρας.

Ανασφάλιστο όχημα: Τι ισχύει και πόσο είναι το πρόστιμο

Ένα ανασφάλιστο όχημα απαγορεύεται να κυκλοφορεί στους δρόμους. Πλέον γίνεται αυτόματα η εύρεση και το πρόστιμο ποικίλει φτάνοντας μέχρι και τα 3000€.

Πλήρης οδηγός AdBlue: τι είναι, πού χρησιμεύει και πόσο κοστίζει

Το adblue είναι ένα υγρό που βοηθάει στην καλύτερη καύση του καυσίμου προκειμένου να μην ελευθερώνονται μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών.

Πώς χρησιμοποιώ το MyCAR για ψηφιακές υπηρεσίες αυτοκινήτου;

Τι υπηρεσίες μπορείς να κάνεις μέσω του myCar της ΑΑΔΕ και πώς αποκτάς πρόσβαση; Πώς πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας; Πού διαφέρει με το myAuto;

Open Car η Οnline δημόσια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Το Υπουργείο Οικονομικών, το ΥΨΔ και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν την έναρξη της λειτουργίας της online πλατφόρμας Open Car

Αγορά Αυτοκινήτου

Ήρθε η στιγμή να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο! Πολλές οι επιλογές αλλά και οι σκέψεις που έχεις

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι πάντα μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς απαιτεί μεγάλη έρευνα αγοράς

Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα αυτοκινήτου?

Τα απαραίτητα έγγραφα είναι 5: Η άδεια κυκλοφορίας, η ασφάλεια αυτοκινήτου, το δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, η κάρτα καυσαερίων και σαν οδηγός το δίπλωμά σου.

Γιατί σε συμφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου online

700 χιλιάδες οδηγοί συγκρίνουν και αγοράζουν την ασφάλεια αυτοκινήτου τους online. Εσύ τι περιμένεις;

Πότε δεν με καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου και πως θα βρω την καλύτερη

Η ασφάλεια αυτοκινήτου μας καλύπτει για την υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία αστική ευθύνη έναντι τρίτων αλλά και όχι μόνο

Ασφάλεια

Ελάχιστα είναι τα πράγματα στη ζωή μας που δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε. Ποια είναι όμως η καλύτερη ασφάλεια για να διαλέξεις;

Πώς να κατεβάσεις το δίπλωμα στο κινητό σου

Μπορείς να έχεις πλέον το δίπλωμα στο κινητό σου. Το κατεβάζεις μέσω της επίσημης εφαρμογής Gov.gr Wallet που θα βρεις στο Google Play ή το Apple Store.

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα vs Βενζινοκίνητα: Ποιο είναι πιο οικονομικό;

Μερικοί λάτρεις θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τα αγαπημένα τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα λέγοντας πως είναι οικονομικότερα

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Πώς λειτουργούν & γιατί είναι το μέλλον

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δε λειτουργούν με καύσιμα. Είναι πιο φιλικά για το περιβάλλον απ’ ότι τα συμβατικά και πιο αθόρυβα, όμως είναι και πιο ακριβά.

Μάθε τα πάντα για τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου

Μήπως έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις λάστιχα αυτοκινήτου;

Με χτύπησαν παρκαρισμένο και έφυγαν

Γιατί να χτυπήσεις ένα παρκαρισμένο όχημα και να φύγεις; Δυστυχώς σχεδόν για όλους μας αυτό το φαινόμενο είναι γνώριμο

Δημόσιες πληροφορίες οχημάτων: τι προσφέρει η πλατφόρμα Open Car

Πότε περνάει ΚΤΕΟ το όχημά σου εξαρτάται από το είδος του οχήματος και από το αν είναι η πρώτη φορά που περνάει ΚΤΕΟ. Για επιβατηγά Ι.Χ. κάθε 2 χρόνια.

Πράσινη κάρτα αυτοκινήτου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δες στο άρθρο μας αναλυτικά, τι είναι η πράσινη κάρτα αυτοκινήτου, σε ποιες χώρες χρειάζεται, πως μπορείς να τη βγάλεις αλλά και πόσο κοστίζει.

Πρόστιμα και ασφάλεια αυτοκινήτου

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στη χώρα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σκέψου ότι κυκλοφορούν πάνω από 700.000 ανασφάλιστα

Πρόστιμα έως 30.000€ και ηλεκτρονικοί έλεγχοι

Διεξάγονται επιτόπου καθώς και ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε οδηγούς με τους παραβάτες να πληρώνουν πρόστιμα

Πρόσφυση αυτοκινήτου: Τι είναι και γιατί είναι σημαντική.

Η πρόσφυση του αυτοκινήτου μετρά πόσο καλά το αυτοκίνητο έχει επαφή με το δρόμο. Όσο καλύτερη η επαφή, τόσο μεγαλύτερος ο έλεγχος που έχεις σαν οδηγός.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τρόποι πληρωμής & νέοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι

Αλλάζει το σκηνικό για τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μετά το νέο πλάνο του Υπουργείου Οικονομικών

Ποιοι θα πληρώσουν διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας

Τσουχτερά πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι προχώρησαν σε άρση ακινησίας στα ΙΧ τους αλλά δεν προχώρησαν σε εκ νέου ακινησία

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να περιέχει & γιατί;

Το φαρμακείο αυτοκινήτου είναι υποχρεωτικό από το νόμο να υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο & πρέπει να περιέχει βασικά είδη πρώτων βοηθειών για να είναι πλήρες.