call center phone
call center phone

210 3000 450

Fuel Pass 2 Επιδότηση Καυσίμων

31 Αυγούστου 2022

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Fuel Pass 2 αύριο Πέμπτη (1/9). Σημαντική προϋπόθεση το όχημα σας να έχει ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Η διαδικασία της αίτησης fuel pass 2


Η αίτηση γίνεται online στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 και συμπληρώνοντας τους κωδικούς Taxisnet.

Θα χρειαστείτε ορισμένα στοιχεία όπως email, τηλέφωνο και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Έχετε την δυνατότητα να λάβετε την χρηματική ενίσχυση είτε με άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Οικονομική ενίσχυση fuel pass 2 ανά περιοχή

  • 100 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 85 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • 80 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 65 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 70 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 55 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • 60 ευρώ (ψηφιακή χρεωστική κάρτα) και 45 ευρώ (τραπεζικό λογαριασμό) για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το fuel pass 2


Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να έχει ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Πιθανό το σενάριο για Fuel Pass 3

Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό επιτελείο προχωράει ένα βήμα παραπέρα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο νέας επιδότησης στα καύσιμα μέσω ενός Fuel Pass 3.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αν ακριβύνουν και άλλο τα καύσιμα εξετάζεται η περαιτέρω οικονομική ελάφρυνση. Ωστόσο, τόνισε ότι προς το παρόν αυτή τη στιγμή τα καύσιμα είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση.

Με το Pricefox ζεις οικονομικά

Το Pricefox σε βοηθά να βρεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφάλεια μηχανής. Με την online σ΄ύγκριση τιμών μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πληρώσεις την καλύτερη τιμή της αγοράς για το πακέτο ασφάλισης που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον το Pricefox σε ενημερώνει και σου δίνει συμβουλές εξοικονόμησεις ΄ώστε να ζεις οικονομικά.