call center phone
call center phone

210 3000 450

Φέτος τα Χριστούγεννα ψώνισε έξυπνα & οικονομικά

23 December 2020

Το Χριστουγεννιάτικο κλίμα διαρκεί αρκετό καιρό και κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορεί τώρα με την πανδημία να μην κάνεις τις βόλτες σου στα μαγαζιά αλλά σίγουρα περνάς πολλές ώρες χαζεύοντας διαδικτυακές βιτρίνες! Εκεί που νομίζεις πως δεν θα χαλάσεις πολλά μπορεί να καταλήξεις με άδειο πορτοφόλι γιατί το κλείσιμο στο σπίτι σε σπρώχνει για shopping therapy!

Κάνε μια λίστα για ψώνια

Είναι πολύ εύκολο να δελεαστείς από τις πολλές όμορφες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις που βλέπεις online. Μπορεί φέτος λόγω της καραντίνας να μην σε συνεπάρει το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κουραμπιέ αλλά σίγουρα θα δεις καλλιτεχνικές λαχταριστές εικόνες από τα e-shops πολλών ζαχαροπλαστείων! Κάνε λοιπόν μια λίστα με αυτά που θα χρειαστείς γιατί είναι πολύ εύκολο να αγοράσεις πράγματα όχι επειδή τα χρειάζεσαι αλλά επειδή τα είδες κάπου. Δες πόσα λεφτά θα χαλάσεις για αυτά. Αν δεν σου φτάνουν, βάλε προτεραιότητες και κόψε κάτι. Φτιάξε μια λίστα. Γράψε τι θες και τι θα κοστίσει. Βάλε στη λίστα σου και μερικά δώρα που θες να κάνεις σε αγαπημένα πρόσωπα. Το μυστικό με τα δώρα είναι να σημειώσεις από πριν ένα ποσό που θες να ξοδέψεις για να μην παρασυρθείς από αυτά που μπορεί να δεις. Μείνε στο μπάτζετ σου!

Σύγκρινε τιμές πριν αγοράσεις

Το μυστικό για να γλιτώσεις χρήματα είναι η σύγκριση τιμών. Αφου έχεις βρει τι θέλεις να αγοράσεις, σύγκρινε τις τιμές της αγοράς για να βρεις την χαμηλότερη δυνατή. Ειδικά τώρα που οι online αγορές βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο είναι σίγουρο πως θα βρεις πολύ καλές τιμές αν συγκρίνεις τα online shops. Για να έχεις μια γενική εικόνα, στον παρακάτω πίνακα θα δεις πως κινούνται οι τιμές φέτος για τα βασικά προϊόντα του εορταστικού τραπεζιού σε σχέση με πέρυσι.

Οικονομικές ιδέες για να κάνεις χαρούμενους τους φίλους σου και όσους το έχουν ανάγκη

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που πολλοί από μας βοηθούν με διάφορους τρόπους όσους το έχουν ανάγκη. Η αλεπού βρήκε πολλές επιλογές για οικονομικά δώρα που μπορείς να κάνεις στους δικούς σου και ταυτόχρονα να στηρίξεις το έργο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Στα e-shops του Αρκτούρου, της Greenpeace, της Αμυμώνης, του Παιδικά Χωριά SOS, του Make-A-Wish και του ARTεμείς θα βρεις από κοσμήματα, είδη διακόσμησης για το σπίτι, μέχρι ρούχα και διάφορες άλλες όμορφες χειροποίητες δημιουργίες.

Προτάσεις για φθηνές αγορές στα supermarket

Σίγουρα τους τελευταίους μήνες έχεις ξεκινήσει να αγοράζεις ό,τι χρειάζεσαι για το σπίτι από τα online καταστήματα των supermarkets. Ήξερες ότι υπάρχουν τρόποι να γλιτώσεις χρήματα από την σύγκριση τιμών; Στο timimas.gr φτιάχνεις την λίστα των αγορών που θες και βρίσκεις σε ποιο supermarket κοστίζει λιγότερο! Αν πάλι θες να βλέπεις σε ένα μέρος όλες τις τρέχουσες προσφορές των supermarkets μπες στο killdeal και δεν θα χάσεις καμία.

Μαγείρεψε στο σπίτι και εξοικονόμησε χρήματα για εορταστικό μενού

Την περίοδο αυτή γίνεται χαμός με τα delivery. Πολλοί παραγγέλνουν φαγητό κάθε μέρα ή και περισσότερες φορές την ίδια ημέρα. Μπορεί ακόμη και να παραγγέλνεις κάθε μέρα καφέ. Έχεις όμως σκεφτεί πόσα μπορείς να γλιτώσεις αν μαγειρεύεις στο σπίτι; Κράτησε φέτος μερικά χρήματα και κάνε κάτι ξεχωριστό στο σπίτι την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η αλεπού του Pricefox έχει βρει μερικές προτάσεις για όλα τα πορτοφόλια για να απολαύσεις εορταστικά μενού στο σπίτι σου! Για οικονομικά και γευστικά μενού μπορείς να επιλέξεις το Delichef ή το Tivoli. Αν πάλι θέλεις να ξοδέψεις περισσότερα έχεις επιλογές όπως το Aleria, το Cookoovaya ή το Ovio. Για όσους είστε Θεσσαλονίκη μην χάσετε την προσφορά του Goldmall για πλήρες εορταστικό μενού. Στο Goldmall θα αγοράσεις από λαχταριστά μελομακάρονα μέχρι τα πιο ωραία Χριστουγεννιάτικα καλάθια.

Μείωσε τα πάγια έξοδα σου

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνεις οικονομία. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα γλιτώσεις από τις αγορές σου. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τσεκάρεις τι πληρώνεις για το τηλέφωνο, το ρεύμα, το Internet και γενικά τα πάγια έξοδα σου. Μπορεί να βρεις προσφορές που να σε συμφέρουν περισσότερο. Μην ξεχάσεις να μπεις στο Pricefox και να συγκρίνεις τις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου. Από τη σύγκριση τιμών, θα βρεις το καλύτερο συμβόλαιο για σένα στη πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς. Έτσι δεν θα πληρώσεις πολλά για μια ασφάλεια αυτοκινήτου που σου προσφέρει πολύ λίγα, αντίθετα θα σχεδιάσεις το πακέτο που σε καλύπτει και θα βρεις την φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου που σε συμφέρει.