call center phone
call center phone

210 3000 450

Με χτύπησαν παρκαρισμένο και έφυγαν

22 Αυγούστου 2022

Γιατί να χτυπήσεις ένα παρκαρισμένο όχημα και να φύγεις; Δυστυχώς σχεδόν για όλους μας αυτό το φαινόμενο είναι γνώριμο. Είτε σε εμάς προσωπικά είτε σε ένα δικό μας πρόσωπο έχει τύχει να αντικρύσουμε το αυτοκίνητο μας χτυπημένο, από ένα από βαθούλωμα μέχρι και σπασμένα φανάρια και προφυλακτήρες, με τη χειρότερη έκβαση ο υπεύθυνος του ατυχήματος να φεύγει χωρίς σημείωμα. Σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς αν δεν έχουμε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου καλούμαστε να πληρώσουμε όλη τη ζημιά από την τσέπη μας.

Αλλά γιατί κάποιος να χτυπήσει ένα όχημα και να εξαφανιστεί; Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του ώστε να γίνει μια σχετική δήλωση και να λυθεί το πρόβλημα. Ο υπεύθυνος του ατυχήματος δεν θα πληρώσει για τις ζημιές του άλλου αυτοκινήτου αλλά μόνο για τις ζημιές που μπορεί να έγιναν στο δικό του όχημα. Η μόνη περίπτωση κάποιος να έχει σοβαρό πρόβλημα είναι αν κυκλοφορεί ανασφάλιστος. Ωστόσο ακόμη και αν δεν είσαι ανασφάλιστος και χτυπήσεις ένα παρκαρισμένο όχημα και το εγκαταλείψεις, αν σε δει κάποιος περαστικός και σημειώσει τις πινακίδες σου για να προχωρήσει σε καταγγελία τότε θα έχεις πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τι κάνω αν με τρακάρουν και φύγουν χωρίς να αφήσουν σημείωμα

Αν φύγουν χωρίς να αφήσουν στοιχεία ή δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας τη στιγμή του συμβάντος δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές. Θα πρέπει να πληρώσεις όλη τη ζημιά εκτός και αν έχεις κάλυψη ίδιων ζημιών, δηλαδή πακέτο μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση το μέγιστο ποσό που ενδέχεται να πληρώσεις είναι το ποσό της απαλλαγής που αναφέρει το συμβόλαιο σου.

Υπάρχει τρόπος να προστατευτώ για τέτοια ατυχήματα;

Ο μόνος τρόπος είναι να έχεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου η οποία περιλαμβάνει την κάλυψη ίδιων ζημιών και είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ανάλογα με την απαλλαγή που έχεις επιλέξει θα πληρώσεις το συγκεκριμένο ποσό αν συμβεί κάτι δυσάρεστο και το υπόλοιπο ποσό θα στο καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία. Για παράδειγμα αν στο συμβόλαιο σου έχεις απαλλαγή 150€ και το όχημα που σε χτύπησε και έφυγε σου προκάλεσε ζημιά 100€ θα πρέπει να το πληρώσεις μόνος σου. Αν όμως για παράδειγμα η ζημιά είναι 500€ θα πληρώσεις μόνο 150€ και τα υπόλοιπα θα τα καλύψει η ασφαλιστική σου.

Για ασφάλειες online ρώτα την αλεπού

Ψάχνεις την καλύτερη επιλογή για ασφάλεια αυτοκινήτου ή ασφάλεια μηχανής; Στο Pricefox συγκρίνεις όλα τα πακέτα της αγοράς και μπορείς να αγοράσεις online αυτό που καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες σου. Επιπλέον έχεις δίπλα σου έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο 24/7 για οτιδήποτε χρειαστείς.