call center phone
call center phone

210 3000 450

Πότε δεν με καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου και πως θα βρω την καλύτερη

24 Ιουνίου 2022

Η ασφάλεια αυτοκινήτου μας καλύπτει για την υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία αστική ευθύνη έναντι τρίτων και μέχρι τα όρια κάλυψης όσων πρόσθετων καλύψεων έχουμε επιλέξει. Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ζημιές κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν μας καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου

  1. Ο οδηγός του οχήματος που προκάλεσε ή ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
  2. Αν η οποιαδήποτε ζημιά ή ατύχημα προκλήθηκε λόγω πρόθεσης του οδηγού.
  3. Αν ο οδηγός δεν έχει την προβλεπόμενη άδεια για το όχημα που οδηγεί ή αν το όχημα βρεθεί σε διαφορετική χρήση από αυτή που έχει οριστεί στο συμβόλαιο.
  4. Αν ο οδηγός κατά τη διάρκεια του ατυχήματος αποδειχθεί ότι συμμετείχε σε παράνομους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας (τις γνωστές σε όλους μας κόντρες)
  5. Αν προκληθεί ατύχημα από νέο οδηγό ο οποίος δεν έχει προστεθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  6. Αν προκληθεί ατύχημα από τρέιλερ το οποίο δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία.
  7. Αν προκληθεί ατύχημα από ρυμούλκηση μεταξύ οχημάτων
  8. Αν προκληθεί ατύχημα σε δρόμους / σημεία που απαγορεύεται η κυκλοφορία από τον νόμο όπως για παράδειγμα αεροδρόμια και εργοτάξια.
  9. Αν το όχημα που προκαλέσει ή εμπλακεί σε ατύχημα έχει κλαπεί από τον ιδιοκτήτη του
  10. Αν το όχημα κυκλοφορεί παράνομα μετά από κατάσχεση πινακίδων

Πώς θα βρω την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για μένα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ίσως από τις ελάχιστες ασφάλειες που θα πρέπει να έχουν όλοι στη χώρα μας. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική στην χώρα μας από τον νόμο για αυτό και είναι η πιο γνωστή σε όλους. Πιο συγκεκριμένα όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν καταρχάς μια βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης σε περίπτωση που προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα.

Για καλύτερη κάλυψη υπάρχουν πακέτα τα οποία καλύπτουν επιπλέον κινδύνους όπως φωτιά, κλοπή, κακόβουλες πράξεις ή ακόμα και την περίπτωση που τρακάρεις ή βγεις εκτός δρόμου και φταις εσύ. Για να δεις αναλυτικά τα διαθέσιμα πακέτα και τις καλύτερες τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου, μπες στο Pricefox και σε 2 λεπτά μπορείς να συγκρίνεις και να αγοράσεις online την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει.

Στο Pricefox έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις όλη την αγορά και όλα τα διαθέσιμα πακέτα για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζεις ποιες είναι πραγματικά οι ανάγκες σου ώστε να επιλέξεις τόσο την καλύτερη όσο και την πιο συμφέρουσα για σένα.

Σκέψου τις ανάγκες που έχεις πριν ξεκινήσεις την έρευνα σου

Πριν ξεκινήσεις την σύγκριση τιμών σκέψου καλά τις ανάγκες που έχεις ώστε να φτιάξεις το πακέτο που θα ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σου. Πρώτο βασικό ερώτημα, θέλεις μια βασική ασφάλεια αυτοκινήτου, μια πυρός/κλοπής ή μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου; Επίσης ποιες πρόσθετες καλύψεις θα χρειαστείς;

Έχεις την επιλογή ανάμεσα σε οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, προσωπικό ατύχημα, νομική προστασία και φυσικά φαινόμενα.

Αν για παράδειγμα το μόνο που θέλεις είναι να είσαι καλυμμένος από τον νόμο και τίποτε άλλο τότε η βασική ασφάλεια είναι αυτό που ψάχνεις. Ωστόσο πρέπει να το σκεφτείς καλά καθώς αυτό το πακέτο δε θα σε καλύψει για πολλούς κινδύνους που μπορεί να σου τύχουν. Αν έχεις ένα καινούριο αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας ή αν απλά φοβάσαι μην στο κλέψουν, τότε θα πρέπει να πας σε ένα πακέτο πυρός/κλοπής.

Αν πάλι θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι και αν συμβεί ακόμη και από δική σου υπαιτιότητα τότε η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αυτή που σε συμφέρει.

Τώρα που ξέρεις τι θέλεις ήρθε η ώρα να συγκρίνεις

H πλατφόρμα του Pricefox έχει επίκεντρο τον χρήστη και ανεξάρτητα από το πόσο εξοικειωμένος είναι με την τεχνολογία, μπορεί μόλις σε μερικά απλά βήματα να αποκτήσει την ασφάλεια αυτοκινήτου που τον συμφέρει. Το πρώτο πράγμα που θα σου ζητηθεί είναι η πινακίδα του αυτοκινήτου σου και μερικά στοιχεία για σένα και το αυτοκίνητο σου. Στη συνέχεια ακολουθείς τα παρακάτω απλά βήματ

  • Διαλέγεις ανάμεσα σε πακέτο βασικής, πυρός / κλοπής και μικτής
  • Προσθέτεις όποιο συνδυασμό καλύψεων επιθυμείς
  • Επιλέγεις την διάρκεια της ασφάλισης (τρίμηνη, εξάμηνη, ετήσια)
  • Συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και επιπλέον παροχές ανάμεσα στις καλύτερες προσφορές της αγοράς
  • Πληρώνεις με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων σου (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, τραπεζική μεταφορά) ακόμη και με άτοκες μηνιαίες δόσεις
  • Έχεις άμεσα στο email σου το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Αν τύχει ζημιά και έχω online ασφάλεια αυτοκινήτου;

Το Pricefox από την αρχή της λειτουργίας του επένδυσε σε μια ομάδα πιστοποιημένων ασφαλιστικών συμβούλων που 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα είναι δίπλα σου τόσο στη διαδικασία της ασφάλισης όσο και στη διαχείριση οποιασδήποτε ζημιάς ή ατυχήματος. Η σημασία που δίνουμε σε αυτό είναι πολύ μεγάλη. Για αυτό και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να έχουμε ήδη την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών στην αγορά με αξιολόγηση 4.6/5.