call center phone
call center phone

210 3000 450

7 Σεπτεμβρίου 2023

Αριθμός παροχής ΔΕΗ: Τι είναι και που βρίσκεται

Ο αριθμός παροχής ΔΕΗ είναι ο 11ψήφιος αριθμός που αντιστοιχεί στο μετρητή του σπιτιού σου. Θα τον βρεις στο λογαριασμό του ρεύματος ή και ηλεκτρονικά.

φωτογραφία-από-μία-κοπέλα-που-κραταει-μια-κάρτα-για-να-πληρώσει-το-λογαριασμό

Ο αριθμός παροχής ΔΕΗ βρίσκεται στο πάνω αριστερά μέρος του λογαριασμού ρεύματος και στο κουτί του μετρητή και περιλαμβάνει 11 ψηφία.

Τι είναι ο αριθμός παροχής ΔΕΗ;

Ο αριθμός παροχής ΔΕΗ είναι ένας 11ψήφιος αριθμός του οποίου τα ψηφία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν την παροχή ρεύματος που έχεις. Ονομάζεται και αριθμός μετρητή επειδή είναι μοναδικός για κάθε μετρητή και χρησιμοποιείται για να τον ξεχωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Που θα βρω τον αριθμό παροχής;

Υπάρχουν 2 σημεία όπου μπορείς να βρεις τον αριθμό παροχής σου.

  • Σε οποιοδήποτε λογαριασμό ΔΕΗ.
    Αρκεί να κοιτάξεις πάνω αριστερά όπου αναγράφεται η ένδειξη «Αριθμός Παροχής». Μπορείς επίσης να τον βρεις και ηλεκτρονικά στο mydei.dei.gr ανοίγοντας οποιοδήποτε λογαριασμό από το προφίλ σου.
  • Στο κουτί του μετρητή.
    Αρκεί να αναζητήσεις την μεταλλική πλάκα που αναγράφει τα ψηφία του αριθμού παροχής πάνω στο πλαστικό περίβλημα του μετρητή.

Αν μένεις σε πολυκατοικία θα πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το σημείο που βρίσκονται όλα τα κουτιά. Κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί σε ένα διαμέρισμα. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη για να επιβεβαίωσεις ποιος μετρητής αντιστοιχεί στο διαμέρισμά σου.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να αλλάξεις τα στοιχεία σου στη ΔΕΗ μπορείς να ακολουθήσεις τον οδηγό μας για αλλαγή ονόματος.

Τι σημαίνουν τα ψηφία στον αριθμός παροχής της ΔΕΗ;

Υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία που ορίζει τα ψηφία του αριθμού παροχής. Συνήθως είναι της μορφής 1-23456789-02 .

  • Ο πρώτος αριθμός είναι ο κωδικός της περιοχής όπου βρίσκεται το ρολόι. Αυτός ορίζεται αποκλειστικά από το ΔΕΔΔΗΕ.
  • Οι επόμενοι 8 αποτελούν το μοναδικό συνδυασμό αριθμών που καθορίζουν το μετρητή.
  • Τα 2 επόμενα ψηφία μετά την παύλα είναι ο αριθμός διαδοχής δηλαδή ένας αύξοντας αριθμός που αλλάζει όταν αλλάζει ο κάτοχος του μετρητή ή ο πάροχος του ρεύματος. Αυτός μπορεί να μην αναγράφεται στον μετρητή.
  • Ο τελευταίος αριθμός είναι κωδικοποίηση της ΔΕΗ (αν υπάρχει επιπλέον αριθμός).

Πότε χρειάζεται να γνωρίζεις τον αριθμό παροχής;

Ο αριθμός παροχής είναι απαραίτητος όταν θέλεις να πραγματοποιήσεις συγκεκριμένες διαδικασίες. Για παράδειγμα:

  • Όταν υποβάλεις το Ε9.
    Αυτό αφορά μόνο τα ακίνητα στα οποία έχεις την υψηλή κυριότητα ή επικαρπία.
  • Όταν υποβάλεις το Ε1.
    Αυτό αφορά ακόμα και ακίνητα που η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα. Αν ωστόσο έχεις προς ενοικίαση το ακίνητο και είσαι ο ιδιοκτήτης τότε θα χρειαστείς τον αριθμό του μετρητή για το έντυπο Ε2.
  • Σε αιτήσεις επιδομάτων μέσω taxisnet.
    Αυτά συνήθως είναι επιδόματα θέρμανσης και ενέργειας.
  • Όταν θα κάνεις αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο.
    Αν πληροίς τα κριτήρια για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις τον αριθμό παροχής για να ολοκληρώσεις την αίτηση.
  • Για επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών.
    Είτε ο πάροχός σου είναι η ΔΕΗ, είτε κάποιος άλλος πάροχος, για θέματα διαχείρισης και εξόφλησης του λογαριασμού σου θα χρειαστείς να γνωρίζεις τον αριθμό παροχής.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η συμπλήρωση οποιασδήποτε αίτησης ώστε να μη γίνει λάθος κατά την υποβολή του 11ψήφιου αριθμού.

Αν θέλεις να συγκρίνεις τα πακέτα ενέργειας της αγοράς ώστε να μειώσεις το λογαριασμό ρεύματος, μπορείς να μπεις στην πλατφόρμα μας και να αγοράσεις το πακέτο που σε συμφέρει περισσότερο (χωρίς ψιλά γράμματα).