call center phone
call center phone

210 3000 450

Αγορά Αυτοκινήτου

3 December 2020

Ήρθε η στιγμή να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο! Μικρό, οικονομικό, άνετο, ευρύχωρο, γρήγορο, πολυτελές, ηλεκτρικό, αυτόματο; Πολλές οι επιλογές αλλά και οι σκέψεις που έχεις. Μαζί τα βάζουμε όλα κάτω και σε βοηθάμε να βρεις το καινούριο σου αυτοκίνητο.

Καθόρισε το budget σου

Ας ξεκινήσουμε από το σημαντικότερο. Πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις; Και μη ξεχνάς και το μετά, αντέχεις να το συντηρήσεις; Σίγουρα περιμένω να έχεις ένα αρχικό ποσό στο μυαλό σου το οποίο θα δώσεις άμεσα για την αγορά. Μετά θα πρέπει να ξέρεις ότι έχεις έξοδα για βενζίνες, σέρβις, λάστιχα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, φόροι κλπ. και ξέρεις καλά ότι δεν είναι λίγα, για αυτό υπολόγισε τα στο ετήσιο μπάτζετ σου.

Οι ανάγκες σου – Η επιλογή σου

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για μέσα στην πόλη:

Η ομάδα του Pricefox συγκέντρωσε για σένα τα καλύτερα value for money οικογενειακά αυτοκίνητα. Έτσι, θα γίνει η μετακίνηση η δική σου και της οικογένειας σου μια ευχάριστη διαδικασία.

Τα top οικογενειακά αυτοκίνητα (σχέση χώρων – τιμής):

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα SUV αυτοκίνητα της αγοράς, τα οποία συγκεντρώσαμε για σένα. Με κάθε ένα από τα μοντέλα αυτά θα έχεις πάντα μαζί σου εύκολα και άνετα, όσους και όλα όσα χρειάζεσαι.

Τα 10 καλύτερα SUV της αγοράς:

Τα πιο οικονομικά SUV (έως 16.000€):

Τα sport (cabrio , coupe , roadster ):

Γιατί ηλεκτρικό ή υβριδικό έναντι βενζίνης ή πετρελαίου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να διαλέξεις ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο αντί για ένα που κινείται με βενζίνη ή πετρέλαιο. Μπορεί να μοιάζει με μόδα της εποχής μας, ωστόσο είναι γεγονός πως έχει πολλά οφέλη. Αρχικά, πρόκειται για την πιο σύγχρονη τεχνολογία πάνω στην αυτοκίνηση. Έπειτα, είναι και ένας πιο οικολογικός τρόπος να κινείσαι μέσα στην πόλη. Και κινείσαι εύκολα και ταυτόχρονα βοηθάς και το περιβάλλον. Το κόστος της μετακίνησης σου με βενζίνη ή πετρέλαιο για ένα μήνα, μπορεί να είναι το ετήσιο κόστος για τη μετακίνηση σου με ένα υβριδικό ή με ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Ειδικά στην περίπτωση του ηλεκτροκίνητου, με το νυχτερινό ρεύμα, το κόστος μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερο!

Τα πέντε πιο οικονομικά υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς:

Τα πέντε πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς:

Σου άρεσε η ιδέα για ηλεκτρικό; Τώρα θα αναρωτιέσαι για το κόστος συντήρησης.

Φτιάξαμε για σένα μια λίστα με μοντέλα αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας, μαζί με το κόστος συντήρησης τους και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Παρακάτω μπορείς να τα δεις αναλυτικά:

Audi e-tron

Τα πρώτα 5 χρόνια η συντήρηση του Audi e-tron θα σου κοστίσει συνολικά 710€. Η εγγύηση για την μπαταρία του διαρκεί 8 χρόνια ή 160.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο.

BMW i3

Σε διάστημα 5 χρόνων η συντήρηση για την BMW i3 θα σου κοστίσει συνολικά 595€. Η εγγύηση για την μπαταρία διαρκεί 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Hyundai Kona Electric

Το Hyundai Kona Electric για 5 χρόνια συντήρησης θα σου κοστίσει 632€ για τη μπαταρία των 39kWh και τα 663€ για τη μπαταρία των 64kWh. Η εγγύηση για την μπαταρία του Hyundai Kona Electric είναι 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Jaguar I-Pace

Οι πρώτοι 60 μήνες δε θα σου κοστίσουν τίποτα για τη Jaguar I-Pace με το πρόγραμμα Jaguar Care της εταιρείας. Η μπαταρία του I-Pace έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000 km και είναι μπορείς να την εξαργυρώσεις αν η απόδοση έχει πέσει κάτω από 70%.

Mercedes EQC

Η Mercedes EQC για 5 συντηρήσεις στα 5 πρώτα χρόνια θα σου κοστίσει περίπου 1.020€. Η εγγύηση για την μπαταρία της Mercedes EQC είναι 8 έτη ή 160.000km, όποιο έρθει πρώτο.

ΜΙΝΙ Cooper SE

Στα 5 πρώτα χρόνια (ή 100.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο) το MINI Cooper SE θα σου κοστίσει συνολικά 508€ συν το Φ.Π.Α. Η εγγύηση για την μπαταρία του MINI Cooper SE είναι 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Nissan LEAF & e-NV200 Evalia

Το Nissan LEAF ή το Nissan e-NV200 Evalia τα 5 πρώτα χρόνια θα σου κοστίσει 564€. Για το Nissan LEAF ή του Nissan e-NV200 Evalia ισχύει εγγύηση τις μπαταρίας για 8 χρόνια. Επίσης ισχύει εγγύηση για 5 χρόνια (ή 100.000χλμ.) και για 3 χρόνια (ή 100.000χλμ.).

Opel Corsa-e

Το Opel Corsa-e για το 1ο έτος υπάρχει ένας έλεγχος, που θα σου κοστίσει 25€. Μετά τον πρώτο χρόνο η συντήρηση είναι σε 2 χρόνια (ή στα 25.000χλμ.) και θα σου κοστίσει 135€. Συνολικά τα 5 πρώτα χρόνια η συντήρηση είναι 295€. Η εγγύηση για την μπαταρία του ηλεκτρικού Opel Corsa είναι 8 έτη ή συνολικά 160.000 km (όποιο από τα δύο έρθει πρώτο).

Peugeot e-208

Τα 5 πρώτα χρόνια το ηλεκτρικό 208 θα πραγματοποιήσει 2 service και θα σου κοστίσει μόνο 219€. Το Peugeot e-208 διαθέτει εγγύηση για την μπαταρία για 8 χρόνια ή 160.000 χιλ. όποιο έρθει πρώτο.

Skoda Citigo e-iV

Το Skoda Citigo e-iV τα 5 πρώτα χρόνια θα σου κοστίσει για service μόνο 300€. Το Skoda Citigo e-iV έχει εγγύηση για την μπαταρία που διαρκεί 8 χρόνια ή 160.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο.

Smart EQ

Το ηλεκτρικό smart είναι το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην αγορά. Σε διάστημα 5 χρόνων η συντήρησή του, θα σου κοστίσει συνολικά 780€. Η εγγύηση για την μπαταρία του smart EQ διαρκεί 8 χρόνια ή 100.000 km, όποιο έρθει πρώτο.

VW e-up!

Κατά τα πρώτα 5 χρόνια για το service θα σου κοστίσει γύρω στα 300€. Η μπαταρία του VW e-up! έχει εγγύηση που διαρκεί 8 χρόνια ή 160.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο.

VW e-Golf

Κατά τα πρώτα 5 χρόνια για το service θα σου κοστίσει γύρω στα 400€. Στο e-Golf η εγγύηση για την μπαταρία διαρκεί 8 χρόνια ή 160.000 χλμ., όποιο έρθει πρώτο.

Αγορά ή Χρηματοδότηση

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Ανάλογα τις δυνατότητες σου, αποφασίζεις τι είναι καλύτερο, αλλά κυρίως τι μπορείς να καλύψεις οικονομικά. Για να ξέρεις, πάντως, υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορείς να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που θέλεις. Ο πρώτος είναι να το αγοράσεις με μετρητά. Ο δεύτερος και πιο συνηθισμένος, είναι να κάνεις διακανονισμό με την αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου. Παίρνεις ένα δάνειο μέσω τράπεζας, το οποίο πληρώνεις κάθε μήνα με δόσεις. Μπορείς να διαμορφώσεις τις δόσεις ανάλογα με τα οικονομικά σου και έτσι αποκτάς ευκολότερα το αυτοκίνητο που θέλεις. Ο τρίτος τρόπος είναι το leasing. Αν δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα τόσα μοντέλα που κυκλοφορούν είναι μια καλή επιλογή. Δανείζεσαι το αυτοκίνητο που θέλεις για όσο διαρκεί το συμβόλαιο σου και μπορείς να αλλάξεις αυτοκίνητο όποτε θέλεις.

Κάνε Test Drive

Έχεις βρει το αυτοκίνητο που θέλεις. Έχεις καθορίσει το budget και είναι η ώρα να πας στην αντιπροσωπεία να το δεις και από κοντά. Βασικός κανόνας να πας αποφασισμένος. Μην αφήσεις τον πωλητή να σε επηρεάσει και να σου δείξει το μοντέλο που θέλει εκείνος να πουλήσει. Ζήτα να δεις το μοντέλο που ταιριάζει σε εσένα και τις ανάγκες σου. Επίσης, μην ξεχάσεις να ζητήσεις να κάνεις ένα test drive. Έτσι, θα τσεκάρεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει και να δεις αν όντως είναι όλα όσα πιστεύεις. Τι πρέπει να ελέγξεις; Αρχικά να δοκιμάσεις το αυτοκίνητο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Εκεί θα δεις τη συμπεριφορά του, πώς αποδίδει το τιμόνι και ο κινητήρας του. Έχει καλή συμπεριφορά κατά την οδήγηση; Έχεις καλή ορατότητα; Μπορεί το αυτοκίνητο να σου αρέσει, αλλά να μην μπορείς να δεις καλά από το πίσω τζάμι. Επίσης, εσύ είσαι ο οδηγός και μετράει πολύ η δική σου άνεση, αλλά σίγουρα θα πρέπει και οι υπόλοιποι επιβάτες να ταξιδεύουν άνετα μαζί σου. Δοκίμασε, λοιπόν, και κάθισε σε όλες τις θέσεις. Έλεγξε προσεκτικά τους χώρους της καμπίνας και του πορτ-μπαγκάζ. Έχει μεγάλη χωρητικότητα; Και ακόμα και αν δεν έχει, εσένα σε καλύπτει; Ένα αυτοκίνητο είναι πολλά περισσότερα από μια ωραία εμφάνιση ή μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Να ξέρεις, λοιπόν, ότι υπάρχει η περίπτωση και να απορρίψεις το αυτοκίνητο που τόσο σου άρεσε, κατά το test drive. Δεν είναι κακό αυτο. Ίσα ίσα που δείχνει ότι επιλέγεις σωστά.

Σημεία που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά

Η διαπραγμάτευση είναι ένα σημείο στην αγορά αυτοκινήτου το οποίο πρέπει να προσέξεις πολύ. Επειδή θα σου πει ο πωλητής μια τιμή, δε σημαίνει ότι πρέπει και να τη δεχτείς. Ρώτα πόσο μπορεί να κατέβει η τιμή του αυτοκινήτου. Είναι γεγονός πως όλοι οι πωλητές λίγο – πολύ αυτό που θέλουν είναι να πουλήσουν. Ωστόσο, είναι και γεγονός πως κι εσύ θέλεις να πάρεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει στην πιο συμφέρουσα τιμή. Παζάρεψε το λιγάκι. Στην καλύτερη περίπτωση θα μειωθεί η τιμή του αυτοκινήτου. Στη χειρότερη θα το αγοράσεις στην αρχική τιμή. Υπάρχει όμως, και η πιθανότητα να σου προσφέρει ο πωλητής κάποια επιπλέον «δώρα» και εξαρτήματα για το αυτοκίνητο. Κι αυτό είναι κάτι που σε συμφέρει αρκετά. Μπορεί να μην μειώνεται η τιμή του αυτοκινήτου, αλλά γλιτώνεις κάποια έξτρα έξοδα. Οτιδήποτε συμφωνήσεις με τον πωλητή θα πρέπει να αναγράφεται και στο συμβόλαιο. Καλή η προφορική συμφωνία, αλλά για να είσαι καλυμμένος πρέπει να υπάρχει και γραπτά. Επιπλέον αξεσουάρ, δωρεάν service και ό,τι άλλο συμφωνηθεί θα πρέπει να το δεις και γραπτά στο συμβόλαιο που θα υπογράψεις. Και κάτι ακόμα. Αν αυτό που θα αγοράσεις δεν είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο αλλά ψάχνεις μια ανανέωση αντικαθιστώντας το παλιό, μπορεί να έχεις όφελος απόσυρσης. Μαζί με όλα τα άλλα, ρώτα και αυτό τον πωλητή. Μπορεί έτσι να πετύχεις την καλύτερη τιμή, που δεν πέτυχες με τη διαπραγμάτευση. Αν πάλι η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου σου φαίνεται δελεαστική αλλά δεν τη σηκώνουν τα οικονομικά σου, τότε μπορείς να δεις εδώ κάποιες πληροφορίες για την καλύτερη αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Το πρώτο σου αυτοκίνητο

Είναι μια νέα πραγματικότητα, και εσύ με όλο σου τον ενθουσιασμό έτοιμος για ταξίδια με τους φίλους και ατέλειωτες βόλτες. Και για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα καλύτερα μοντέλα αυτοκινήτων για ένα νέο οδηγό.

Φρόντισε για την σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου

Το νέο σου αυτοκίνητο είναι όλα όσα ήθελες. Σίγουρα, όμως, θέλεις να ταξιδεύεις με ασφάλεια και προστατευμένος από τους κινδύνους. Αυτό μπορεί να στο προσφέρει μόνο ένα πολύ καλό πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου. Οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά είναι πολλές και είναι πιθανό να χάσεις το μπούσουλα με όλα τα πακέτα και τις παροχές που προσφέρονται. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι ασφάλεια αυτοκινήτου θέλεις και να μπεις στο Pricefox. Εδώ μπορείς να βρεις τα καλύτερα πακέτα από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς. Βασική, πυρός – κλοπής ή μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου; Όποια κι αν είναι η ασφάλεια που σου ταιριάζει στην πλατφόρμα μας θα τη βρεις εύκολα, γρήγορα και απλά. Με λίγα μόνο κλικ και χρησιμοποιώντας ελάχιστα στοιχεία μπορείς να συγκρίνεις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου και να αγοράσεις την καταλληλότερη για σένα.