call center phone
call center phone

210 3000 450

6+1 Tips για να ξοδέψεις λιγότερα χρήματα φέτος τα Χριστούγεννα

15 Δεκεμβρίου 2022

Μετράμε ήδη αντίστροφα για τα Χριστούγεννα με μόλις μία εβδομάδα να μας χωρίζει από την πιο δημοφιλή γιορτή της χρονιάς. Οι περισσότεροι τρέχουμε πανικόβλητοι για να προλάβουμε να αγοράσουμε δώρα και να ετοιμαστούμε για τα ρεβεγιόν που έρχονται. Γι’αυτό το Pricefox προτείνει 6+1 tips για να εξοικονομήσεις χρήματα τα φετινά Χριστούγεννα.

Όρισε τον προϋπολογισμό σου

Ο ορισμόςενός προϋπολογισμού όχι μόνο θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τα έξοδά σου, αλλά γνωρίζοντας τι ακριβώς χρειάζεσαι και πόσο θα σου κοστίσει μπορείς σίγουρα να μειώσεις το άγχος που σε κυνηγάει.Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αρκετά από τα αγαθά φέτος είναιπολύπιο ακριβά απ ό,τι ήταν πέρυσι τέτοια εποχή, οπότε δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να πάρεις ό,τι και πέρυσι.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές από παρόρμηση είναι επικίνδυνες. Γι αυτό φτιάξτε μια λίστα αγορών και τηρήστε την. Και ελέγξτε την παραπάνω από μία φορές για να είστε σίγουροι ότι δεν παρεκκλίνετε από τον στόχο σας.

Κάνε μια λίστα και έλεγξέ την δύο φορές (pun intended)

Ο Άγιος Βασίλης κάθε χρόνο που έρχεται στην πόλη κάνει μια λίστα και την ελέγχει δύο φορές. Λες να μην ξέρει ο Άγιος τί κάνει; Τόσα χρόνια δώρα μοιράζει! Η έγκαιρη παρακολούθηση των δαπανών σου μπορεί να σε σώσει από πολλά περιττά έξοδα. Ατζέντα, εξελόφυλλο, σημειωματάριο στο κινητό. Δεν έχει σημασία πού. Σημείωσε τον προϋπολογισμό που έφτιαξες στο προηγούμενο tip και κάνε συνήθεια τον τακτικό έλεγχο. Με λίγη τύχη η συνήθεια θα σου μείνει και μετά τις γιορτές και θα συνεχίσεις να εξοικονομείς χρήματα κόβοντας τα περιττά έξοδα.

Κάνε «οικογενειακά δώρα» ή οργάνωσε ένα Secret Santa

Αν έχεις πολλά άτομα καλεσμένα στο εορταστικό τραπέζι ή έχεις να επισκεφθείς πολλά αγαπημένα άτομα, το να προσφέρεις οικογενειακά δώρα ή να προτείνεις τη λύση του Secret Santa είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσεις το κόστος των δώρων χαμηλά. Για παράδειγμα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα παζλ μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό οικογενειακό δώρο και σίγουρα στοιχίζει λιγότερο από 3 ή περισσότερα ατομικά δώρα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Κάνε εγγραφή στο newsletter των αγαπημένων σου καταστημάτων

Η εγγραφή στο newsletter των αγαπημένων σου καταστημάτων μπορεί να σας εξασφαλίσει άμεση έκπτωση, όπως 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά σου, ή 15% έκπτωση στο τάδε προϊόν. Θα είσαι επίσης από τους πρώτους που θα μάθεις για οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη προσφορά.

Κάνε δώρο εμπειρίες

Αντί να αγοράζεις δώρα για όλα τα παιδιά και τον/την σύζυγό σου, ίσως είναι προτιμότερο να συνδυάσεις αυτά τα χρήματα για να χαρίσετε μια οικογενειακή εμπειρία, όπως για παράδειγμα, μια εκδρομή ή μια συνδρομή στον ζωολογικό κήπο. Τις περισσότερες φορές αυτού του είδους τα δώρα είναι σημαντικά πιο οικονομικά και όσοι τα λαμβάνουν τα χαίρονται και περισσότερο.

Μάθε πού υπάρχουν οι καλύτερες εκπτώσεις

Τα δώρα των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται να είναι πάντα εορταστικά και το να ξέρεις ποια είναι η ιδανική περίοδος για να αγοράσεις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων μπορεί να σου επιτρέψει να βρεις τα καλύτερα δώρα στις καλύτερες τιμές.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές προσφορές σε προϊόντα που ίσως να μην γνώριζες, όπως για παράδειγμα στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Στο Pricefox.gr θα βρεις τις καλύτερες προσφορές της χρονιάς και μπορείς να συγκρίνεις και να εξοικονομήσεις έως και 40% στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου.

Πρόλαβε τις προσφορές της χρονιάς μέχρι την παραμονή πρωτοχρονιάς στο Pricefox.gr

Για να έφτασες ως εδώ σίγουρα ανυπομονούσες για το bonus tip και μάντεψε δεν θα σε απογοητεύσει. Στο Pricefox.gr έχουμε όλες τις προσφορές της χρονιάς για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου από 23 αξιόπιστες ασφαλιστικές. Σύγκρινε online δες πόσα εξοικονομείς και αγόρασε την ασφάλεια αυτοκινήτου σου σε τιμή που θα σου επιτρέψει να ξοδέψεις ακόμη περισσότερα για τα χριστουγεννιάτικα έξοδα σου.