call center phone
call center phone

210 3000 450

1 Δεκεμβρίου 2020

Ασφάλεια

Ελάχιστα είναι τα πράγματα στη ζωή μας που δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε. Ποια είναι όμως η καλύτερη ασφάλεια για να διαλέξεις;

ρεύμα

Ασφάλεια περιεχομένου κατοικίας

Το σπίτι μας είναι το μέρος που θεωρούμε το πιο ασφαλές στον κόσμο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπως η φωτιά ή η κλοπή, που αυτή η ασφάλεια που νιώθουμε χάνεται. Για να μην αγχώνεσαι όμως υπάρχουν οι ασφάλειες σπιτιού. Μια ασφάλεια σπιτιού περιλαμβάνει ζημιές και κλοπή των αντικειμένων που έχεις μέσα στο σπίτι σου (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα κλπ.). Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κλοπής κάποιου αντικειμένου από το σπίτι σου, η ασφάλεια περιεχομένου σε καλύπτει.

Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος

Σε αντίθεση με την ασφάλεια σπιτιού, η ασφάλεια αυτή σε καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος. Με την ασφάλεια ατυχήματος, θα λάβεις μια αποζημίωση σε περίπτωση που τραυματιστείς, υποστείς ανεπανόρθωτη βλάβη ή ακόμη και αν υπάρξει απώλεια ζωής. Το ασφάλιστρο είναι άμεση συνάρτηση του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου που θα επιλέξεις.

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Σίγουρα όταν ετοιμάζεις ένα ταξίδι δεν σκέφτεσαι ότι κάτι θα πάει στραβά, ότι θα πάθεις κάποιο ατύχημα ή ότι θα αρρωστήσεις. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι στις διακοπές σου είναι απρόβλεπτοι μπελάδες! Για να έχεις όμως και το κεφάλι σου ήσυχο αν προκύψει οτιδήποτε, μήπως θα έπρεπε να τσεκάρεις τις καλύψεις μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας; Η ταξιδιωτική ασφάλεια σου προσφέρει λύσεις σε θέματα όπως η ακύρωση ή η διακοπή ταξιδιού, η απώλεια εγγράφων (αν χάσεις το διαβατήριο ή το πορτοφόλι με τις κάρτες σου), η πιθανότητα κλοπής και ασθένειες (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κόστος νοσηλείας).

Ασφάλεια αστικής ευθύνης οικογενειάρχη

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης σε καλύπτει σε περίπτωση που κάποιος κατηγορήσει εσένα ή μέλη της οικογένειας σου για ζημιά την οποία προκάλεσες εσύ ή η οικογένεια σου χωρίς πρόθεση. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό με ένα παράδειγμα. Αν τα παιδιά σου παίζουν μπάλα και κατά λάθος σπάσουν μια τζαμαρία στη γειτονιά, η ασφάλεια αστικής ευθύνης καλύπτει τυχόν αγωγές που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης.

Ασφάλεια κατοικίας

Η ασφάλεια κατοικίας καλύπτει κυρίως ζημιές που αφορούν το κτίριο στο οποίο μένεις. Καλύπτει κυρίως ζημιές που έχουν να κάνουν με φωτιά, σπασμένους σωλήνες, ζημιές στη στέγη, όπως επίσης και ζημιές από καιρικά φαινόμενα. Επίσης, η ασφάλεια αυτή σε καλύπτει αν κάποιος τρίτος προκαλέσει ζημιά στην κατοικία σου σε περίπτωση κλοπής. Πολλές, μάλιστα, ασφαλιστικές εταιρείες περιλαμβάνουν στα πακέτα τους νομική βοήθεια, προσωρινή εγκατάσταση σε άλλη κατοικία μέχρι να φτιαχτεί το σπίτι σου, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη αν χρειάζεσαι. Επίσης, μπορεί να σου καλύψει αντικατάσταση εγγράφων τα οποία θα καταστραφούν σε περίπτωση φωτιάς, πλημμύρας κλπ.

Ασφάλεια ζωής & ανικανότητας

Η ασφάλεια ζωής είναι στην ουσία το χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι συγγενείς σου, αν εσύ αποβιώσεις ή το ποσό που θα λάβεις εσύ σε περίπτωση που πάθεις κάτι και κριθείς ανίκανος για εργασία. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν ανήκεις σε μια οικογένεια που εργάζεσαι μόνο εσύ.

Ασφάλεια υγείας

Η ασφάλεια υγείας παρέχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις να νοσηλευτείς σε συγκεκριμένα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, συνήθως συμβεβλημένα με την ασφαλιστική εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις νοσηλεία υψηλού επιπέδου σε οποιοδήποτε νοσοκομείο εσύ επιθυμείς. Επίσης, μέσα από τα διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης υγείας, παρέχονται μια σειρά από οφέλη στους ασφαλισμένους όπως η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες στα επείγοντα συγκεκριμένων νοσοκομείων χωρίς χρέωση και προνομιακές τιμές σε ιατρικές εξετάσεις και πράξεις αν χρειαστεί.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ίσως από τις ελάχιστες που θα πρέπει να έχουν όλοι στη χώρα μας. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική στην χώρα μας από τον νόμο για αυτό και είναι η πιό γνωστή σε όλους. Πιο συγκεκριμένα όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν καταρχάς μια βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης σε περίπτωση που προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα. Για καλύτερη κάλυψη υπάρχουν πακέτα τα οποία καλύπτουν επιπλέον κινδύνους όπως φωτιά, κλοπή, κακόβουλες πράξεις ή ακόμα και την περίπτωση που τρακάρεις ή βγεις εκτός δρόμου και φταις εσύ. Για να δεις αναλυτικά τα διαθέσιμα πακέτα και τις καλύτερες τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου, μπες στο Pricefox και σε 2 λεπτά μπορείς να συγκρίνεις και να αγοράσεις online την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει.