Σύγκρινε προγράμματα ενέργειας και εξοικονόμησε!

Σύγκρινε την αγορά ενέργειας σε 1' και δες

πόσα χρήματα κερδίζεις.
check

Σύγκρινε προγράμματα ενέργειας σε 1 λεπτό

check

Δες πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις 100% δωρεάν

check

Με βάση τις ανάγκες σου, βρίσκουμε το πρόγραμμα που σε συμφέρει πραγματικά

check

Άλλαξε πάροχο σήμερα και θά έχεις μοναδικά δώρα και προνόμια

Ρεύμα

energy
Σύγκρινε

Αέριο

gas
Σύγκρινε

Ρεύμα & Αέριο

dual-energy
Σύγκρινε
mr-pricefox

Οι καλύτερες προσφορές από

κορυφαίες εταιρείες

zenith elin we-energy
zenith fysiko-aerio nrg

Μην ρωτάς πού! Ρώτα την αλεπού!

Μην ρωτάς πού!

Ρώτα την αλεπού!

4 βασικά χαρακτηριστικά που μας

κάνουν να ξεχωρίζουμε.
support

Οι Σύμβουλοι ενέργειας δίπλα σου

Οι πελάτες μας αξιολογούν την ομάδα εξυπηρέτησης του Pricefox με άριστα (4.6/5)

support

Αντικειμενικά και ανεξάρτητα

O σύμμαχος σου στην εξοικονόμηση, σύγκρινε και βρες αυτό που σου ταιριάζει

check

Επωφελήσου από τις προσφορές μας

Άλλαξε πάροχο ενέργειας και κέρδισε από τις συνεργασίες του Pricefox

badge

Πάρε προσφορά σε λίγα λεπτά

Εκτίμηση του ετήσιου οφέλους με λίγες πληροφορίες για την προηγούμενη κατανάλωση σου

Οι πελάτες μας μπορούν να σου πουν ακόμη περισσότερα για εμάς.

Σε 464+ αξιολογήσεις έχουμε πάρει άριστα στα Google Reviews

4.6/5

previous
next
Κ

Κωνσταντίνος Τ.

Αύγουστος 2022

“Μόλις ολοκλήρωσα την ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το pricefox.gr, έχοντας συγκρίνει όλες τις διαθέσιμες επιλογές σε site, πράκτορες κτλ. Η διαδικασία ήταν πολύ απλή, γρήγορη και με άφησε ευχαριστημένο. Θέλω να πιστευω πως θα κυλήσει απροβλημάτιστα η όλη συνεργασία.”

google
A

Αιμίλιος

Ιούλιος 2022

“Εξαιρετική υποστήριξη σε κάθε βήμα, νιώθεις σιγουριά πως οποιαδήποτε στιγμή είναι εκεί για σένα”

google
B

Βασίλειος Ν.

Ιούνιος 2022

“Όντως σε 2 λεπτά διάλεξα με την βοήθεια της Pricefox ότι καλύτερο για τις ανάγκες μου.”

google
E

Ευστάθιος Α.

Ιούνιος 2022

“Καταπληκτικοί με αμεσότητα και με υπέροχη διάθεση γοα βοήθεια απο άριστα καταρτισμένα άτομα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!”

google

Δείτε περισσότερα Reviews

Σύγκρινε ρεύμα online & εξοικονόμησε

Πώς γίνεται η σύγκριση τιμών για ρεύμα στο Pricefox;

Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη και σε μόλις μερικά απλά βήματα έχεις μπροστά στην οθόνη σου όλα τα πακέτα ρεύματος από τους παρόχους της αγοράς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις μερικά στοιχεία όπως η ισχύς της παροχής του ρεύματος σου, την εκτιμώμενη κατανάλωση για μία συγκεκριμένη περίοδο (για καλύτερη ακρίβεια), αν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο και τέλος τον υπάρχων (αν έχεις) πάροχο ρεύματος σου. Έτσι, σε 1' μπορείς να συγκρίνεις όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια των προμηθευτών όσον αφορά το ανταγωνιστικό τους σκέλος.

Γιατί να συγκρίνω ρεύμα στο Pricefox;

Το Pricefox σε βοηθά να ζεις οικονομικά. Γιατί με το Pricefox συγκρίνεις όλους τους παρόχους ρεύματος και επιλέγεις το πακέτο που σε συμφέρει πραγματικά, χωρίς κρυφές χρεώσεις και ψιλά γράμματα. Στο Pricefox συγκρίνεις αντικειμενικά και ανεξάρτητα όλους τους παρόχους ρεύματος και ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης σου σε βοηθάμε να επιλέξεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Pricefox είναι δίπλα σου 24/7 να σου λύσουν κάθε απορία και να σε βοηθήσουν να συγκρίνεις ρεύμα online.

Ποιά είναι η διαδικασία αλλαγής προμηθευτή ενέργειας και πόσο εύκολη είναι;

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς χρειάζεται η συμπλήρωση της Αίτησης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και η αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών (συχνά απαιτείται ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός του προηγούμενου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, η ταυτότητα σου και μια φωτογραφία του μετρητή της παροχής)

Πρέπει να ενημερώσω τον προηγούμενο πάροχο για την αλλαγή;

Μετά την σύγκριση παρόχων ρεύματος στο Pricefox και την επιλογή του πακέτου και του παρόχου που σου ταιριάζει δεν χρειάζεται άλλη ενέργεια από την πλευρά σου σχετικά με τον προηγούμενο πάροχο. Ο νέος σου πάροχος θα ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής μέσω του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ). Ο νέος πάροχος που έχεις επιλέξει σε ενημερώνει για την ημερομηνία αλλαγής. Ο παλιός σου πάροχος θα σου στείλει απλά τον τελευταίο λογαριασμό μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Πόσες μέρες χρειάζονται για την ολοκλήρωση της αλλαγής παρόχου ρεύματος;

Για την αλλαγή παρόχου ρεύματος χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης προμήθειας και εξαρτάται από τις διαδικασίες που θα χρειαστούν από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Υπάρχει χρέωση για την αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Δεν εφαρμόζεται καμία επιβάρυνση ή χρέωση για την αλλαγή παρόχου ρεύματος. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένα τέλος ενεργοποίησης. Η διαδικασία αλλαγής ρεύματος γίνεται εντελώς δωρεάν και το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσεις είναι η εγγύηση για τον πρώτο σου λογαριασμό. Αν ωστόσο επιλέξεις την εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος με πάγια εντολή τότε αποφεύγεις και αυτή την χρέωση.

Μπορεί να μείνω χωρίς ρεύμα αν αλλάξω πάροχο;

Δεν πραγματοποιείται κάποια αλλαγή στην παροχή ρεύματος στο σπίτι σου. Η διαδικασία είναι εμπορική και αφορά την αλλαγή της εταιρείας παρόχου. Η παροχή ρεύματος στο σπίτι σου είναι εγγυημένη από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μπορώ να αλλάξω πάροχο όταν μένω σε ενοίκιο;

Αν έχεις το μισθωτήριο από το taxisnet στο όνομα σου τότε μπορείς να αλλάξεις πάροχο ρεύματος. Αυτό που θα χρειαστείς για την σύγκριση τιμών για ρεύμα είναι η ταυτότητα σου και μία φωτογραφία του μετρητή σου.

Τι θα γίνει με την εγγύηση που έχω δώσει στον προηγούμενο πάροχο;

Η εγγύηση που έχεις δώσει στον προηγούμενο πάροχο θα σου επιστραφεί με συμψηφισμό στον τελευταίο σου λογαριασμό. Δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για την εγγύηση που έχεις δώσει αν θες να αλλάξεις ρεύμα.

Τι ποσό εγγύησης θα πρέπει να βάλω στο νέο πάροχο;

Το ποσό της εγγύησης εξαρτάται από το πακέτο ρεύματος και τον πάροχο που θα επιλέξεις. Το ποσό της εγγύησης περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος που θα λάβεις και σου επιστρέφεται όταν αλλάξεις πάροχο με συμψηφισμό στον τελευταίο λογαριασμό. Μπορείς και να αποφύγεις την καταβολή εγγύησης αν επιλέξεις να πληρώνεις τους λογαριασμούς ρεύματος με πάγια εντολή.

Ποια είναι η διαδικασία μετάβασης από ημερήσιο τιμολόγιο σε νυχτερινό

Ο κάτοχος του μετρητή ρεύματος πρέπει να κάνει αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ με κατάθεση ταυτότητας και λογαριασμού ρεύματος. Στη συνέχεια γίνεται τοποθέτηση δεύτερου μετρητή νύχτας από το ΔΕΔΔΗΕ στην εγκατάσταση σου. Η διαδικασία έχει κόστος 34€ (συν ΦΠΑ) για τον ΔΕΔΔΗΕ και αμοιβή αδειούχου Ηλεκτρολόγου αν χρειαστεί νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη. Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ και είναι ίδιο για όλους τους παρόχους ρεύματος. Η χειμερινή περίοδος νυχτερινού ρεύματος διαρκεί από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου τις ώρες 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών και 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο. Η θερινή περίοδος διαρκεί από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου τις ώρες 23:00-07:00 για όλους τους πελάτες.

Αμείβεται το Pricefox για την σύγκριση τιμών ρεύματος;

Το Pricefox αμείβεται από τις εταιρείες ρεύματος που συνεργάζεται κάθε φορά που επιλέγεις να αλλάξεις πάροχο από το Pricefox. Η αμοιβή που λαμβάνει το Pricefox καταβάλλεται αποκλειστικά από τον πάροχο που θα επιλέξεις και δεν επηρεάζει την τιμή του λογαριασμού σου.

Τι είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ);

Η Οριακή Τιμή Συστήματος είναι η τιμή χονδρικής στην οποία οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν η ΟΤΣ ξεπεράσει το όριο μιας ουδέτερης ζώνης τιμών που καθορίζεται στη σύμβαση, ο πάροχος σε επιβαρύνει ενώ αν είναι χαμηλότερη σε πιστώνει. Για παράδειγμα αν ο πάροχος έχει ΟΤΣ μεταξύ 40-50 €/MWh και η μέση τιμή τριμήνου για αγορά ενέργειας είναι 55 €/MWh τότε θα έχεις επιπλέον χρέωση 55 – 50 = 5 €/MWh. Αν για παράδειγμα έχεις κατανάλωση τετράμηνου 1250kWh (1.2MWh) η επιπλέον χρέωση που θα λάβεις θα είναι 5 x 1.2 = 6€. Πλέον, από την 1η Αυγούστου 2022 η ΟΤΣ είναι σε αναστολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνεται υπόψη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι πάροχοι πλέον την λαμβάνουν υπόψη πριν ανακοινώσουν τις τιμές τους.

Τι άλλαξε με την Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ);

Από 01/08/2022 οι πάροχοι ρεύματος ακολουθούν τη νομοθετική παρέμβαση (Νόμος 4951/2022), με ισχύ έως 01/07/2023. Αυτό που άλλαξε είναι ότι:
  • Αναστέλλεται η Ρήτρα Αναπροσαρμογής ΟΤΣ
  • Τα προϊόντα προσφέρονται μόνο με μηνιαία ανακοινωμένη τιμή ή με σταθερή τιμή
  • Οι πάροχοι υποχρεούνται να δημοσιεύουν τις χρεώσεις προμήθειας κάθε μήνα έως την 20η μέρα του προηγούμενου μήνα
  • Καταργείται η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης για συμβόλαια με μηνιαία ανακοινώσιμη τιμή
  • Εφαρμόζεται ανώτατο πλαφόν παγίου στα 5€ / μήνα, σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 138 παρ.5 του ν. 4951/2022
  • Αποσυνδέονται οι εκπτώσεις από τη διακύμανση μεγεθών της χονδρικής αγοράς

Ως αποτέλεσμα οι πάροχοι ρεύματος έχουν υποχρέωση να δημοσιεύουν τις χρεώσεις προμήθειας κάθε μήνα έως την 20η μέρα του προηγούμενου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς μετά τις 20 του κάθε μήνα να βλέπεις τις νέες τιμές των παρόχων ρεύματος και να αποφασίζεις αν θα παραμείνεις ή θα αλλάξεις πάροχο ρεύματος. Στο Pricefox ενημερώνεσαι κάθε μήνα για τις νέες τιμές και μπορείς να συγκρίνεις όλη την αγορά για να βρίσκεις online εύκολα και γρήγορα τον πάροχο για ρεύμα που σε συμφέρει.

Τι είναι οι Χρεώσεις Προμήθειας;

Είναι χρεώσεις που επιβάλλονται από την κείμενη νομοθεσία για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και επιβάλλονται σε όλους τους καταναλωτές και περιλαμβάνουν ειδικό φόρο κατανάλωσης, ειδικό τέλος ΔΕΤΕ στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, δημοτικά τέλη, τέλος της ΕΡΤ. Οι λοιπές χρεώσεις είναι σταθερές για όλους τους παρόχους ρεύματος και αποφασίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

Τι είναι ο εκκαθαριστικός λογαριασμός και τι ο έναντι;

Ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός είναι ένα είδος λογαριασμού που μας στέλνουν οι πάροχοι ρεύματος ώστε να έχουμε μια εικόνα τι χρωστάμε ακριβώς, βάσει της κατανάλωσης που κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Ο λογαριασμός αυτός αφορά συνήθως ένα προκαθορισμένο διάστημα που στην περίπτωση των λογαριασμών ρεύματος είναι τέσσερις μήνες. Στο μέσο της περιόδου αυτής έρχεται ένας λογαριασμός έναντι για να μοιραστεί κάπως το ποσό που θα πληρώσουμε και να μην μας έρθουν μαζεμένα.

Σύγκρινε και εξοικονόμησε σε 4 απλά βήματα

Εύκολα και γρήγορα

Βήμα 1

Διάλεξε τι θέλεις να συγκρίνεις

Βήμα 2

Συμπλήρωσε ορισμένα στοιχεία από τον πιο πρόσφατο λογαριασμό σου

Βήμα 3

Επίλεξε το ενεργειακό πρόγραμμα για το οποίο ενδιαφέρεσαι

Βήμα 4

Προχωράμε την αίτηση αλλαγής παρόχου για εσένα

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
award award

Μια από τις 50 κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ασφάλισης στην Ευρώπη

Το Pricefox αναγνωρίστηκε από το Insuretech Insights ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους

H ομάδα του Pricefox δίπλα σου.

team member team member

Δημήτρης Τσατίρης

CEO & Co-founder

linkedin
team member team member

Κων/νος Καραλίβανος

Head of Marketing

linkedin
team member team member

Ευθύμης Παπαδόπουλος

Commercial Director

linkedin
team member team member

Έλενα Μπαρδούνια

CFO

linkedin
team member team member

Ιάσονας Παύλου

Business Operations Analyst

linkedin

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε 24/7

Κάλεσέ μας σήμερα στο:

call

+30 210 3000 777

support
call

Τηλέφωνο ομάδας υποστήριξης

+30 210 3000 777
mail

Ηλεκτρονική διεύθυνση ομάδας υποστήριξης

energy@pricefox.gr