Ήρθε η στιγμή να οδηγήσεις πρώτη φορά και τα έχεις βρει δύσκολα με την ασφάλεια αυτοκινήτου που πρέπει να επιλέξεις; Στο Pricefox, ως νέος οδηγός, μπορείς να συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και επιπλέον παροχές για την ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Ακόμη μπορείς να δεις και πώς αξιολόγησαν, άλλοι νέοι οδηγοί σαν εσένα, τα διαφορετικά πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου που προτίμησαν.

new-driver-video

Τι σημαίνει νέος οδηγός;

Αν είσαι κάτω από 23 ή 25 ετών (ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία) ή έχεις το δίπλωμα σου λιγότερο από 1 χρόνο, τότε για τις ασφαλιστικές εταιρείες θεωρείσαι νέος οδηγός.

Επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου για νέο οδηγό

Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια αυτοκινήτου και την ασφάλεια μηχανής για νέο οδηγό. Πρόκειται για την ηλικία του οδηγού και την ημερομηνία που εκδόθηκε το δίπλωμα οδήγησης. Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές γιατί οι νέοι οδηγοί πληρώνουν το λεγόμενο επασφάλιστρο. Τι είναι το επασφάλιστρο; Οι ασφαλιστικές αυξάνουν τα ασφάλιστρα όταν ασφαλίζουν νέο οδηγό. Θεωρούν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ένας νέος οδηγός να εμπλακεί σε ατύχημα σε σχέση με έναν έμπειρο οδηγό. Αυτό το αυξημένο ποσό είναι το επασφάλιστρο. Ως νέος οδηγός, πρέπει να ψάξεις πολύ καλά την ασφαλιστική αγορά πριν επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις προσφορές με κριτήρια που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τα ασφάλιστρα όσο και το επασφάλιστρο. Για παράδειγμα στοιχεία όπως τα παρακάτω σχετίζονται άμεσα με την τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου:

Τι είναι το επασφάλιστρο και ποιος πρέπει να το πληρώσει;

Το επασφάλιστρο είναι το επιπλέον ποσό που πρέπει να πληρώσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που ανήκεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων. Το επασφάλιστρο είναι στην ουσία μια αύξηση των ασφαλίστρων αστικής ευθύνης και προσωπικών ζημιών κατά 30%. Το επασφάλιστρο θα το πληρώσεις αν ισχύει για σένα έστω και 1 από τα παρακάτω κριτήρια:

Πότε σταματάω να πληρώνω το επασφάλιστρο αν είμαι νέος οδηγός;

Μόλις γίνεις 23 ή 25 (ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία) ή περάσει 1 χρόνος από τότε που έβγαλες το δίπλωμα οδήγησης, θα σταματήσεις να πληρώνεις το επασφάλιστρο. Το Pricefox θα σε βοηθήσει να βρεις τις πιο συμφέρουσες προσφορές ασφάλειας αυτοκινήτου είτε είσαι νέος οδηγός είτε αποκτήσεις εμπειρία.

Ατύχημα με νέο οδηγό ο οποίος δεν είναι δηλωμένος στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν πάρει το αυτοκίνητό σου ένας νέος οδηγός, τον οποίο δεν έχεις δηλώσει στο συμβόλαιο σου και εμπλακεί σε ατύχημα τα πράγματα δεν είναι απλά. Στην περίπτωση αυτή η κάθε ασφαλιστική εταιρεία σου επιβάλλει πρόστιμο και αυτό διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Το ύψος του προστίμου αναγράφεται στους όρους της ασφάλισης που έχεις λάβει όταν αγόρασες ασφάλεια αυτοκινήτου. Ένα μέσο πρόστιμο συνήθως σημαίνει αύξηση ασφαλίστρων μέχρι και 60% και μάλιστα για να σε αποζημιώσει θα πρέπει πρώτα να το πληρώσεις. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό θα συμβεί είτε ο νέος οδηγός έφταιγε είτε όχι. Ακόμη μπορεί να βρεθείς και σε πιο δύσκολη θέση γιατί μερικές ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να μην δεχτούν να σου καλύψουν μέρος της ζημιάς που προκλήθηκε, ανεξάρτητα με το αν θα πληρώσεις το επασφάλιστρο ή όχι.

Πώς προσθέτω νέο οδηγό στην ασφάλεια αυτοκινήτου μου;

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα πρέπει να δηλώσεις αν ένας νέος οδηγός χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο σου. Για να γίνει η δήλωση θα πρέπει να στείλεις στην ασφαλιστική εταιρεία, που έχεις ενεργό το συμβόλαιο σου, το δίπλωμα του νέου οδηγού. Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία θα προσαρμόσει αναλόγως το συμβόλαιο σου ώστε να σε καλύπτει και με τον νέο οδηγό και θα σε ενημερώσει για την όποια αλλαγή προκύψει στα ασφάλιστρα. Μόλις πληρώσεις και το επιπλέον ποσό η ασφάλεια σου θα ισχύει και στην περίπτωση που συμβεί κάτι με τον δηλωμένο νέο οδηγό. Αν πάλι ψάχνεις τώρα να αγοράσεις online ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε στο Pricefox απλά κάνεις κλικ στο κουτί “Προσθήκη επιπλέον οδηγού” και στη συνέχεια βάζεις τις πληροφορίες που χρειάζονται για τον νέο οδηγό. Με αυτόν τον πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμη και αν συμβεί κάτι με τον νέο οδηγό.