call center phone
call center phone

210 3000 450

Ανακάλυψε την Αθήνα: Διαδρομές με ποδήλατο

28 Ιανουαρίου 2021

Η καραντίνα μας έκανε να το ρίξουμε στο ποδήλατο! Αν και οι δρόμοι της Αθήνας δεν βοηθούν τους ποδηλάτες να απολαύσουν αμέριμνοι τις βόλτες τους, υπάρχουν ορισμένες διαδρομές για όμορφες ποδηλατοβόλτες μέσα στην πρωτεύουσα. Στο Pricefox εκτός από τα αυτοκίνητα αγάπαμε και τα ποδήλατα, για αυτό και συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας διαδρομές με ποδήλατο! Βάλε το κράνος σου και ξεκινάμε!

#1 Μεγάλος Περίπατος

Μια πρόσφατη προσθήκη στο κέντρο της Αθήνας που δίνει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τις βόλτες στην πρωτεύουσα, να ποδηλατούν σε όλο το κέντρο της πόλης! Ξεκινώντας από την Πλατεία Συντάγματος φτάνεις μέχρι την Ακρόπολη ή την Πλατεία Ομονοίας. Η βόλτα αυτή δεν έχει ανηφόρες και είναι ευχάριστη και προσιτή για κάθε τύπο ποδηλάτη!

#2 Γκάζι – Φαληρο

Αν και βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας για πολλούς παραμένει άγνωστος. Ο ποδηλατόδρομος αμφίδρομης ροής 11 χλμ ξεκινάει από το Θησείο, κάτω από την γέφυρα του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο της Αθήνας και περνά μέσα από τα Πετράλωνα, Καλλιθέα για να καταλήξει στην Εσπλανάδα του Φαλήρου. Είναι αναμφισβήτητα μια όμορφη διαδρομή που περνά πάνω από αερογέφυρα του Ταύρου και δίπλα από το ποτάμι του Ιλισού, θυμίζοντάς πόλεις του εξωτερικού! Γι’ αυτούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω: 200 μέτρα μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου και διασχίζοντας την πεζογέφυρα του Ιλισού, θα βρεθείς μια ευθεία μακριά από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

#3 Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Πλατεία Νερού – Μαρίνα Καλλιθέας

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τον κατεξοχήν αγαπημένο προορισμό όλων των ποδηλατών! Ακολουθώντας τη διαδρομή πάνω από τη γέφυρα της Εσπλανάδας του Ιδρύματος, μπορείς να ποδηλατήσεις δίπλα στην θάλασσα, στην πλατεία Νερού και φτάσεις μέχρι τη Μαρίνα της Καλλιθέας! Αν είσαι θαρραλέος, μπορείς ακόμα και να συνδυάσεις τις δύο πρώτες διαδρομές και να απολαύσεις μια “τίμια” ποδηλατοβόλτα!

#4 Κτήμα Άλσος Συγγρού

Ιδανικός προορισμός για όσους ποδηλάτες μένουν κοντά στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Το άλσος Συγγρού ταιριάζει σε κάθε τύπο ποδηλάτη, νέο ή επαγγελματία. Με διαδρομές λιγότερο ή περισσότερο απαιτητικές οι ποδηλάτες μπορούν να απολαύσουν μια απλή βόλτα ή ακόμα και μια προπόνηση αγωνιστικών προδιαγραφών μέσα στο πράσινο!

#5 Βασιλικά Ανάκτορα στο Τατόι

Αποτελώντας τον must Κυριακάτικο ποδηλατικό προορισμό, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα περιλαμβάνουν διαδρομές ποικίλης δυσκολίας. Με χαρτογραφημένη ποδηλατική διαδρομή 30 χλμ, το κτήμα Τατοΐου ικανοποιεί, τόσο επαγγελματίες όσο και ποδηλάτες που προτιμούν τη χαλαρή βόλτα! Οι πιο έμπειροι αναβάτες μπορούν να συνεχίζουν την πορεία τους μέσα από τα Βασιλικά Κτήματα και να οδηγήσουν προς τη θέση «Κατσιμίδι» φτάνοντας μέχρι και τη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία!

#6 Μαρίνα Ζέας – ΣΕΦ- Μαρίνα Φλοίσβου

Αν είσαι κάτοικος δυτικών προαστίων, η διαδρομή από τη μια μαρίνα ως την άλλη είναι σίγουρα μια ευχάριστη βόλτα κοντά στη θάλασσα! Αν και μια σχετικά μικρή διαδρομή, 8.7 χλμ, είναι ωστόσο αρκετά απαιτητική λόγω των πολλαπλών υψομετρικών που παρουσιάζει ο Πειραιάς. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις είναι οι δρόμοι του Πειραια, που εκτός από ανηφορικοί, είναι και αρκετά στενοί!

#7 Πάρνηθα/ Υμηττός/ Πεντέλη

Τρεις άκρως απαιτητικές διαδρομές για έμπειρους ποδηλάτες που αναζητούν νέες περιπέτειες! Πρόκειται για μικρές “εξορμήσεις” μέσα στην Αθήνα. Τα ξύλινα τραπέζια, μέσα στο δάσος και το πράσινο, επιτρέπουν στους ποδηλάτες να ξεκουράζονται τακτικά, ενώ όσοι σκληροτράχηλοι καταφέρνουν να κατακτήσουν τις τρεις κορυφές της Αθήνας, νιώθουν σίγουρα την μαγεία του ποδηλάτου!

#8 Λίμνη Μαραθώνα

Προκειται για μια χορταστική αλλά δύσκολη βόλτα! Η διαδρομή ξεκινάει στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Στέφανο και καταλήγει πάλι εκεί. Αν είσαι νέος ποδηλάτης σου προτείνουμε να αποφύγεις ολόκληρη τη διαδρομή και να ποδηλατήσεις δίπλα στη λίμνη του Μαραθώνα. Αν πάλι είσαι έμπειρος ποδηλάτης μην παραλείψεις να επισκεφτείς το χωριό επιλέγοντας τη διαδρομή μέσα από το φαράγγι! Η θέα που θα δείς και στις δύο περιπτώσεις θα σε ανταμείψει με το παραπάνω!

Το νέο lockdown μας ανάγκασε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στην άκρη και να αναζητήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης και το ποδήλατο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο απολαυστικούς! Αν είσαι, είτε νέος, είτε έμπειρος ποδηλάτης μην παραλείψεις να ακολουθήσεις μια από τις παραπάνω διαδρομές! Αν μένεις πιο μακριά και πρέπει να φορτώσεις το ποδήλατο στο αυτοκίνητο μην ξεχάσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου σου! Μπες στο Pricefox.gr, σύγκρινε τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου και εξοικονόμησε έως 172€ ετησίως. Τώρα είσαι έτοιμος να φορτώσεις το ποδήλατο σου και να ξεκινήσεις για νέες ποδηλατικές περιπέτειες! Πάντα με κράνος!