call center phone
call center phone

210 3000 450

Power Pass: Ποιοι θα πάρουν νέο «έξτρα» επίδομα ρεύματος

22 Αυγούστου 2022

Το νέο έκτακτο Power Pass του Ιουνίου θα δοθεί έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου 2022 σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης. Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τι είναι το PowerPass;

Το Power Pass είναι πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2827/06.06.2022. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€.

Δικαιούμαι PowerPass;

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

  • είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του PowerPass.

Πώς θα υποβάλω αίτηση;

Η αίτηση υποβάλλεται στο vouchers.gov.gr/powerpass.

Ποια είναι η διαδικασία;

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Αναλυτικά:

  1. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  2. Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
  3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:
  4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.
  5. Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Ποιος μπορεί να κάνει την αίτηση για το PowerPass;

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση), η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Με το Pricefox ζεις οικονομικά

Το Pricefox σε βοηθά να βρεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφάλεια μηχανής. Με την online σ΄ύγκριση τιμών μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πληρώσεις την καλύτερη τιμή της αγοράς για το πακέτο ασφάλισης που σε ενδιαφέρει. Επιπλέον το Pricefox σε ενημερώνει και σου δίνει συμβουλές εξοικονόμησεις ΄ώστε να ζεις οικονομικά.