call center phone
call center phone

210 3000 450

28η Οκτωβρίου: Προορισμοί κοντά στην Αθήνα που δε μπορείς να πεις ΟΧΙ

26 Οκτωβρίου 2022

Μια λίστα με προορισμούς, διαφορετική από τις άλλες. Παρακάτω θα βρεις ψαγμένους προορισμούς και χωριά σε ιδιαίτερα βουνά, λίμνες, δάση και άλλα διαμάντια κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμάσαι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που βγαίνουν οι δημοσιογράφοι στους δρόμους και ρωτάνε τους περαστικούς τί γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; (αν σε ρωτήσουν να ξέρεις ότι γιορτάζουμε την άρνηση των Ιταλικών αιτημάτων που στάλθηκαν με τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά το 1940). Φέτος στο Pricefox.gr ρωτάμε ΠΟΥ γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και δίνουμε την απάντηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε αυτό το άρθρο, όπου θα βρεις τον καλύτερο προορισμό από κάθε κατηγορία: βουνό, λίμνη και δάσος. Γιατί κάναμε αυτόν το διαχωρισμό; Επειδή έτσι μπορείς να ανακαλύψεις λιγότερο γνωστά μέρη που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε ομορφιά και αξιοθέατα από τις mainstream επιλογές ενώ θα εξοικονομήσεις χρήματα για τη διαμονή σου.

Κατηγορία «Δάσος»: Παύλιανη

Ξεκινάμε με αυτήν την κατηγορία για να φεύγουν τα εύκολα από τη μέση. Στην Ελλάδα παράπονο δεν έχουμε. Tα πανέμορφα γραφικά χωριά είναι σε αφθονία. Με άλλα λόγια όπου και να πας καλά θα περάσεις. Η Παύλιανη όμως μπήκε στη λίστα επειδή συγκριτικά με τα άλλα χωριά που μπορεί να έχεις κατά νου, έχει ένα από τα πιο πυκνά δάση κοντά στην Αττική με υπεραιωνόβια δέντρα, τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες από τη δασκάλα και τους μαθητές του χωριού, αλλά και την πιο βολική κατανομή σε μουσεία, πάρκα και πεζοπορικά μονοπάτια. Ξεκινώντας από το Φυσικό πάρκο στις πηγές του Ασωπού μπορείς εύκολα να καλύψεις σε μία διαδρομή το μουσείο υδροκίνησης, τη σπηλιά του Καμάρα και τον αρχαίο ναό του Ηρακλή. Τρεις μέρες είναι η καλύτερη περίοδος για να δεις το χωριό και το δάσος. Η γέφυρα με τα πλήκτρα από πιάνο, το παγκάκι των μαλωμένων, το παγκάκι του κοψομεσιασμένου και ο θρόνος του Game of Thrones είναι καλή ευκαιρία να μαζέψεις υλικό για τα social.

Ένα ενδιαφέρον μυστήριο γύρω από το όνομα του χωριού είναι ο τόνος. Το σωστό είναι Πα ύ λιανη ή Παυλιαν ή ; Αν πας, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τους ντόπιους και να μοιραστείς μαζί μας την απάντηση στα σχόλια.

Κατηγορία «Βουνό»: Κράθις

Το όνομα μπορεί να μη σου λέει κάτι αν και τώρα που το έμαθες θα μπορείς να καυχιέσαι στους φίλους σου. Είναι στη βόρεια Πελοπόννησο, δυτικά από το οροπέδιο του Φενεού. Πρόκειται για ένα βουνό που δεν έχει πυκνή βλάστηση και καλύπτεται κυρίως από πετρώδες έδαφος. Εκεί βρίσκεται η Ζαρούχλα, η Ζαχλωρού, ο Χελμός ποταμός και μια σειρά από τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές, σύμφωνα με τους λάτρεις του σπορ στο Wikiloc. Πρόκειται για διαδρομές που τα έχουν όλα, από λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες μέχρι μικρές χαριτωμένες πεδιάδες και φαράγγια. Κι αν δεν τρελαίνεσαι για άγρια φύση και ελεύθερο κάμπινγκ, εκεί θα συναντήσεις τα παραπάνω χωριά για διαμονή, φαγητό και καφέ ή ποτό.

Κατηγορία «Λίμνη»: Τεχνητή Λίμνη Ευήνου

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Στις 2 παραπάνω κατηγορίες υπάρχουν αρκετές λίμνες για να επισκεφθείς αν θες απλά να τις βγάλεις από τη λίστα σου.

Η λίμνη σαν προορισμός έχει νόημα όταν μπορείς να μείνεις και να τη θαυμάσεις εκεί καθ’όλη τη διαμονή σου. Αυτό το κριτήριο κοντά στην Αθήνα πληροί μόνο η τεχνητή λίμνη Ευήνου. Εντάξει, 4 ώρες μακριά από την Αθήνα μπορεί να μην το λες και κοντά, αλλά η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η λίμνη Παμβώτιδα, στα Γιάννενα.

Το ιδιαίτερο με αυτήν τη λίμνη που θα σε ανταμείψει είναι ότι έχει ένα και μόνο σαλέ για να μείνεις. Τα υπόλοιπα γύρω σου είναι όλα φύση. Παράλληλα βρίσκεται κοντά σε άλλους προορισμούς «διαμάντια», όπως το φαράγγι Πανταβρέχει και το μοναστήρι του Προυσού.

Αν θες να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις στους δρόμους διάβασε εδώ πώς να προετοιμαστείς και αν φοβάσαι ότι θα συναντήσεις χιόνια διάβασε τον απόλυτο οδηγό για αλυσίδες χιονιού. Και φυσικά μην οδηγήσεις ανασφάλιστος. Το ήξερες ότι υπάρχουν 550.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα; Βεβαιώσου ότι δεν οδηγείς ένα από αυτά. Όχι μόνο γιατί το να οδηγείς ανασφάλιστο όχημα είναι ανεύθυνο, αλλά και γιατί σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι δεν έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Προλαβαίνεις μέχρι να φύγεις τριήμερο να μπεις στο Pricefox να αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime και έχεις δώρο βενζίνη 20€ από την Anytime. Μην το χάσεις, πάρε προσφορά τώρα.

Όπου και να πας ελπίζουμε να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο.