call center phone
call center phone

210 3000 450

Επίδομα Θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό & οι δικαιούχοι

5 Σεπτεμβρίου 2022

Το επικρατέστερο σενάριο που θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ποσού που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης από 168 εκατ. ευρώ πέρυσι σε επίπεδα πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Επιπλέον αναναμένεται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων έως τις 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας.

Παρακάτω τα κριτήρια για τους δικαιόχους του επιδόματος θέρμανσης. Μέχρι και τα 750 ευρώ μπορεί να αγγίζει η νέα επιδότηση.

  • Επιδότηση 100 750 ευρώ
  • 14000 ευρώ εισόδημα για άγαμους
  • 20000 ευρώ + 3000 ευρώ / παιδί

Το μέτρο έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» και προβλέπει να διατεθεί φέτος 20% ή μέχρι και 50% μεγαλύτερο επίδομα σε περίπου έως και 30% ή 40% περισσότερους δικαιούχους σε σχέση με πέρυσι.Ωστόσο, τα νοικοκυριά θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας για να ανταπεξέλθουν στα ιδιάιτερα αυξημένα κόστη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται μόνιμος μηχανισμός επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος. Το ν΄έο μέτρο φαίνεται να κλειδώνει και τόσο οι δικαιούχοι όσο και το επίδομα θα είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικά με το φυσικό αέριο όπου οι τιμές έχουν δεκαπλασιαστεί έχουν δεκαπλασιαστεί από πέρυσι, ακόμα και αν δοθεί επιδότηση φυσικού αερίου όπως αυτή που δινόταν μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα μπορεί να καλύψει επαρκώς τις αυξημένες τιμές θέρμανσης των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν αέριο.

Το Pricefox, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλεια αυτοκινήτου και ασφάλεια μηχανής, βοηθά τους καταναλωτές να εξοικονομούν έως και 40% ετησίως από την σύγκριση τιμών online. Επιπλ΄έον το Pricefox βοηθά τους καταναλωτές να ζουν οικονομικά δίνοντας γενικές συμβουλές εξοικονόμησης.