Η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου προτιμήθηκε από πολλούς ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης. Αν και σε ετήσια βάση η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ακριβότερη από μία εξάμηνη ή μια ετήσια, οι οδηγοί φαίνεται να την επιλέγουν, αφού γλιτώνουν την εφάπαξ πληρωμή ενός μεγάλου ποσού.

Συμφέρει η αγορά 3μηνης ασφάλειας αυτοκινήτου;

Αν και πολλοί οδηγοί θεωρούν την 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου μια φθηνή λύση, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η αγορά τεσσάρων 3μηνων ασφαλειών αυτοκινήτου, κοστίζουν τελικά πολύ περισσότερο από μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Η τιμή σε ετήσια βάση μπορεί να φτάσει από 40% έως 80% ακριβότερα.

Σύγκριση τιμών μεταξύ 3μηνης ασφάλειας αυτοκινήτου και ετήσιας

Το Pricefox έκανε για εσένα μια σύγκριση τιμών μεταξύ 3μηνης ασφάλειας αυτοκινήτου και ετήσιας. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές στις ασφαλιστικές είναι τα κυβικά του κάθε αυτοκινήτου και η περιοχή στην οποία κινείται. Αυτό γίνεται γνωστό στις ασφαλιστικές μέσω του ταχυδρομικού κώδικα. Οι παρακάτω τιμές αφορούν τα πακέτα με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα. Μην ξεχνάς όμως πως οι ασφαλιστικές αλλάζουν συχνά την τιμολόγηση τους και τα ελάχιστα ασφάλιστρα. Αν είσαι λοιπόν οδηγός με εμπειρία στο τιμόνι οι τιμές για μια 3μηνη και μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι οι εξής:

online insurance video

Εύκολα βλέπεις αμέσως ότι μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι φθηνότερη από τέσσερις 3μηνες ασφάλειες αυτοκινήτου. Αν η τιμή είναι αυτή που σε προβληματίζει, σκέψου την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου με άτοκες δόσεις. Αν πάλι η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αυτό που ζητάς, μην ξεχάσεις να συγκρίνεις τιμές πριν την αγορά της ασφάλειας σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο Pricefox, να συγκρίνεις τιμές και καλύψεις και να εξοικονομήσεις έως και 172 €* ετησίως.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα 3μηνης ασφάλειας αυτοκινήτου.

Αν και σε ετήσια βάση η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια από τις ακριβότερες επιλογές υπάρχουν περιπτώσεις που είναι μια καλή λύση.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις:

Σε περίπτωση που δεν έχεις τα χρήματα για ετήσια, η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια καλή λύση. Ωστόσο μην ξεχνάς πως στο Pricefox έχεις την επιλογή αγοράς ετήσια ασφάλειας, πληρώνοντας με άτοκες δόσεις!

Ποια πακέτα μπορώ να αγοράσω στην 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Στην 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως και για όποια διάρκεια ασφάλισης και αν διαλέξεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε βασικό, πυρός- κλοπής ή μικτό πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου. Αν η 3μηνη διάρκεια είναι αυτή που σου ταιριάζει, στο Pricefox συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για πακέτα 3μηνης ασφάλειας αυτοκινήτου από αξιόπιστες ασφαλιστικές.

Μπορώ να έχω όλες τις καλύψεις στην 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Στο Pricefox διαλέγεις 3μηνη διάρκεια ασφάλισης, το πακέτο που σου ταιριάζει και όποιες επιπλέον καλύψεις θέλεις. Δες παρακάτω τα πακέτα που μπορείς να αγοράσεις με 3μηνη διάρκεια ασφάλισης.

Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Περιλαμβάνει:

Πυρός – κλοπής

Περιλαμβάνει ότι και η βασική με επιπλέον:

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Περιλαμβάνει ότι και η Πυρός – Κλοπής με επιπλέον:

Εκτός από αυτές τις καλύψεις, μπορείς να προσθέσεις σε όποιο πακέτο θέλεις τις παρακάτω καλύψεις:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο Pricefox, να συγκρίνεις και να επιλέξεις την 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει. Στο Pricefox θα βρεις οδική βοήθεια από τη Mapfre στην καλύτερη τιμή, μόλις με 1.59€/μήνα.

Πως μπορώ να συγκρίνω online τιμές για 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Στο Pricefox μπορείς εύκολα και γρήγορα να αγοράσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου σου online!

Ας δούμε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αγοράσεις 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου online:

online insurance video

Τι πρέπει να προσέχω αν έχω 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου απαιτεί την προσοχή σου για να μην χάσεις την ανανέωση της. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να ανανεώνεις εγκαίρως κάθε 3μηνο. Αν η ασφάλεια σου λήξει και δεν την ανανεώσεις, το αυτοκίνητο σου θα μείνει χωρίς ασφάλεια. Έτσι, κινδυνεύεις όχι μόνο με πρόστιμο αλλά και από βαριές συνέπειες αν βρεθείς σε ατύχημα ανασφάλιστος.

Πώς θα ξέρω ότι έληξε η ασφάλεια αυτοκινήτου μου;

Μην ανησυχείς! Η ομάδα του Pricefox σε ενημερώνει αρκετές μέρες πριν την λήξη της ασφάλειας αυτοκινήτου σου. Όμως μην ξεχάσεις, πριν την ανανέωση του συμβολαίου σου, να συγκρίνεις την αγορά και να βρεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα. Είναι πολύ πιθανό να βρεις το ίδιο πακέτο σε χαμηλότερη τιμή ή να βρεις ένα πιο πλήρες πακέτο στην ίδια τιμή.