Ασφάλεια Φορτηγού από 9€/μήνα.

Ασφάλεια Φορτηγού από 9€/μήνα

check

Σύγκρινε όλες τις κορυφαίες ασφαλιστικές και αγόρασε σε 2 λεπτά.

check

Πραγματική εξυπηρέτηση 24/7, δίπλα σου ό,τι συμβεί.

check

Πλήρωσε με ασφάλεια σε 12 άτοκες δόσεις.

Σύγκρινε όλες τις κορυφαίες ασφαλιστικές και αγόρασε σε 2 λεπτά.

car car

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

car car

Μηχανή

Μηχανή

car car

Αγροτικό

Αγροτικό

car car

Φορτηγό

Φορτηγό


gr plate
arrow

Δεν θυμάσαι την πινακίδα σου; Βάλε ΧΧΧ1234 για να δεις ενδεικτικές προσφορές.

ethiniki anytime apeiron
ergo euroins

+24

κορυφαίες εταιρείες

Συχνές ερωτήσεις

Τα φορτηγά οχήματα είναι όλο και πιο συχνά στη χώρα μας, τόσο ως μέσο μεταφοράς όσο και ως μέσο επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς, η ασφάλεια φορτηγού είναι απαραίτητη και σημαντική είτε είναι φορτηγό δημόσιας χρήσης είτε ιδιωτικής.

Γιατί πρέπει να αγοράσω ασφάλεια φορτηγού;

Η ασφάλεια φορτηγού, αν και εμπίπτει ακριβώς στις ίδιες διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλειας, δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα προγράμματα ασφάλισης φορτηγού παρόλα αυτά η κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές τα δικά της, διαμορφωμένα πακέτα για επαγγελματικά οχήματα όπως τα φορτηγά

 1. Είναι υποχρεωτικό από το νόμο να έχεις ασφάλεια φορτηγού εφόσον έχεις άδεια Φορτηγού Ιδιωτικής Χρήσης Φ.Ι.Χ.

 2. Αν χτυπηθεί θα μείνει εκτός λειτουργίας άρα ζημία και στην επιχείρηση.

 3. Αν συμμετέχει σε κάποιο ατύχημα θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα έξοδα επισκευής μόνος σου.

 4. Τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από το ποσό για μια ασφάλεια φορτηγού.

Σε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορώ να αγοράσω ασφάλεια φορτηγού από το Pricefox;

Στο Pricefox μπορείς εύκολα και γρήγορα να συγκρίνεις πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια φορτηγού. Στην πλατφόρμα του Pricefox θα βρεις ασφάλεια φορτηγού από τις παρακάτω αξιόπιστες ασφαλιστικές.

 1. Eurolife FFH Ασφαλιστική

 2. Interasco

 3. Εθνική Ασφαλιστική

 4. Ατλαντική Ένωση

 5. Anytime

 6. Interlife

 7. Euroins

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης Φ.Ι.Χ. και φορτηγό Δημόσιας Χρήσης Φ.Δ.Χ;

Τα φορτηγά Ι.Χ.( Φ.Ι.Χ.)
Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ.) είναι τα οχήματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών της επιχείρησης ή του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη του, απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση της άμεσης ή έμμεσης είσπραξης κομίστρου με οποιονδήποτε τρόπο για τις μεταφορές που διενεργούνται με αυτό (Άρθρο 30 - Νόμος 4441/2016).

Την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν τόσο ο κάτοχος φορτηγού που είναι ταυτόχρονα και επαγγελματίας όσο και το προσωπικό της επιχείρησης ή εξωτερικοί συνεργάτες που έχουν σύμβαση συνεργασίας με τον κάτοχο το Φ.Ι.Χ. Στην περίπτωση που το βάρος του φορτηγού είναι μικρότερο των 3,5 τόνων, επιτρέπεται να το οδηγούν και μέλη της οικογένειας του κατόχου.

Τα φορτηγά δημοσίας χρήσης (Φ.Δ.Χ.)
Τα φορτηγά δημοσίας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) είναι οχήματα που διαθέτουν άδεια με στόχο να εκτελούν δημόσιες οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συνυπάρχει και η άδεια οδικών μεταφορών που εκδίδεται στην εταιρεία.

Όλες οι εμπορευματικές μεταφορές εντός Ελλάδος, γίνονται με οχήματα δημοσίας χρήσης τα οποία ανήκουν άλλοτε σε ατομικές επιχειρήσεις (οδηγούς) και άλλοτε σε εμπορικές επιχειρήσεις και στις οποίες έχει παραχωρηθεί η κυριότητα ή η χρήση των Φ.Δ.Χ.

Στο Pricefox.gr για ποιο είδος φορτηγού μπορώ να αγοράσω ασφάλεια φορτηγού;

Στο Pricefox.gr μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια φορτηγού για Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ) έως 20 φορολογήσιμων ίππων και έως 3,5 τόνους μέσα από πολύ απλά βήματα εύκολα γρήγορα και οικονομικά 100% δωρεάν αντικειμενικά και ανεξάρτητα και να επιλέξεις ανάμεσα σε βασική ή πυρός/κλοπής ασφάλεια φορτηγού.Στο Pricefox.gr δε μπορείς αγοράσεις ασφάλεια φορτηγού για τις παρακάτω κατηγορίες:

 1. Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης ( Φ.Δ.Χ.)

 2. Ταξί

 3. Πούλμαν

 4. Λεωφορεία

Ασφάλεια φορτηγού Online στο Pricefox 

Στο Pricefox συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για ασφάλεια φορτηγού εύκολακαι γρήγορα και αγοράζεις online χωρίς δικαιολογητικά την ασφάλεια φορτηγού που σου ταιριάζει καλύτερα.

 1. Μπαίνεις στο Pricefox.gr

 2. Βάζεις την πινακίδα και μερικά στοιχεία για τον οδηγό

 3. Προσθέτεις όποιο συνδυασμό καλύψεων επιθυμείς

 4. Διαλέγεις ανάμεσα σε πακέτο βασικής, πυρός / κλοπής

 5. Επιλέγεις τη διάρκεια της ασφάλισης (τρίμηνη, εξάμηνη, ετήσια)

 6. Συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και επιπλέον παροχές ανάμεσα στις καλύτερες προσφορές της αγοράς

 7. Πληρώνεις με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων σου. (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, τραπεζική μεταφορά) ακόμη και με άτοκες μηνιαίες δόσεις

 8. Έχεις άμεσα στο email σου το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Τι πακέτα για ασφάλεια φορτηγού υπάρχουν;

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 πακέτα ασφάλειας φορτηγού, τη βασική ασφάλεια φορτηγού, την ασφάλεια φορτηγού πυρός / κλοπής.

Βασική ασφάλεια φορτηγού
Η βασική ασφάλεια φορτηγού είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση. Η βασική ασφάλεια φορτηγού περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Με απλά λόγια αν έχεις βασική ασφάλεια φορτηγού και τρακάρεις, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από εσένα. Αν πάλι έρθεις σε σύγκρουση με ανασφάλιστο φορτηγό ή άλλο όχημα, καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο φορτηγό σου.

Πυρός/κλοπής
Το πακέτο πυρός/κλοπής περιλαμβάνει πέρα από τη βασική, αστική ευθύνη πυρκαγιάς (τραυματισμούς ή υλικές ζημιές που θα προκαλέσει το φορτηγό σου σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά λόγω σύγκρουσης), κάλυψη πυρός (κάθε ζημιά που συμβεί στο φορτηγό σου από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ακόμα και αυτανάφλεξη), μερική κλοπή (καλύπτει την αξία των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την κίνηση του σε περίπτωση κλοπής), ολική κλοπή (καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του φορτηγού σου σε περίπτωση κλοπής).

Τι διάρκεια κάλυψης θα έχει η ασφάλεια φορτηγού που θα αγοράσω;

Η διάρκεια κάλυψης για την ασφάλεια φορτηγού που θα επιλέξεις μπορεί να είναι είτε τρίμηνη, είτε εξάμηνη είτε ετήσια ανάλογα με τις ανάγκες σου και την εξοικονόμηση χρημάτων που εσύ θέλεις να κάνεις.

Τρίμηνη ασφάλεια φορτηγού
Η τρίμηνη ασφάλεια φορτηγού θεωρείται από πολλούς φθηνότερη, σε σχέση με μια εξάμηνη ή ετήσια. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεκάθαρηeo εικόνα για το πως επηρεάζεται η τιμή της ασφάλειας φορτηγού, ανάλογα με τη διάρκεια ασφάλισης. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και παροχές για τρίμηνη ασφάλεια φορτηγού από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Να ξέρεις ότι αν αγοράσεις 1 ετήσια ασφάλεια φορτηγού θα σου βγει πολύ φθηνότερα σε σχέση με 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες ασφάλειες φορτηγού. Για αυτό, βεβαιώσου, ότι έχεις συγκρίνει τις τιμές της αγοράς για κάθε πιθανή διάρκεια ασφάλειας φορτηγού.

Εξάμηνη ασφάλεια φορτηγού
H εξάμηνη ασφάλεια φορτηγού εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή διάρκειας για ασφάλεια φορτηγού παρόλο που σε ετήσια βάση είναι ακριβότερη από μια ετήσια ασφάλεια. Αν αγοράσεις ετήσια αντί για εξάμηνη ασφάλεια φορτηγού μπορείς να εξασφαλίσεις μέχρι και 43% ετησίως φθηνότερα ασφάλιστρα. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις προσφορές και να βρεις το πακέτο και τη διάρκεια που σου ταιριάζει καλύτερα!

Ετήσια ασφάλεια φορτηγού
Μια ετήσια ασφάλεια φορτηγού μπορεί να είναι έως και 121€ φθηνότερη από 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες. Άρα, εσύ θα έχεις κέρδος έως και 52% το χρόνο αν επιλέξεις μια ετήσια ασφάλεια φορτηγού. Γενικά υπάρχει η άποψη, ότι η ετήσια ασφάλεια φορτηγού είναι πιο ακριβή από την τρίμηνη και την εξάμηνη. Είναι, όμως, έτσι; Το να αγοράζεις κάθε τρίμηνο νέα ασφάλεια σίγουρα δεν είναι τρόπος να γλιτώσεις χρήματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μια αύξηση στα ασφάλιστρα των τρίμηνων και εξάμηνων πακέτων ασφάλειας οχημάτων. Αντίθετα, ένα ετήσιο συμβόλαιο ασφάλειας φορτηγού είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να έχεις μεγαλύτερης διάρκειας ασφάλεια, γλιτώνοντας πολλά χρήματα.

Πώς επηρεάζονται οι τιμές για ασφάλεια φορτηγού;

Κάθε ασφαλιστική έχει τη δική της βάση δεδομένων και ανάλογα με τα στοιχεία που της δίνει κάθε πελάτης καθορίζει τις τιμές στις ασφάλειες φορτηγού. Ας δούμε τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας φορτηγού.

 1. Ηλικία οδηγού
  Αν έχεις πάρει πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης ή/και αν είσαι κάτω των 23 ετών, τότε να υπολογίζεις ότι οι τιμές για τις ασφάλειες φορτηγού που θα βρεις, θα είναι υψηλότερες από κάποιον έμπειρο οδηγό. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι ασφαλιστικές σε θεωρούν ως οδηγό με αυξημένο ρίσκο.

 2. Ταχυδρομικός κώδικας
  Ανάλογα με την έδρα που έχει δηλωθεί το φορτηγό οι ασφαλιστικές εταιρείες ελέγχουν την εγκληματικότητα και αν η συχνότητα των ατυχημάτων είναι μεγάλη στην περιοχή που μένεις, αυξάνεται η τιμή ασφάλειας φορτηγού.

 3. Αξία οχήματος
  Όσο πιο ακριβό το φορτηγό, τόσο πιο ακριβή και η αποζημίωση των ζημιών ή της κλοπής του με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές στις ασφάλειες φορτηγού.

 4. Κυβικά φορτηγού & Ίπποι φορτηγού
  Όσο μεγαλύτερος ο κυβισμός της μηχανής, τόσο υψηλότερη η τιμή ασφάλειας φορτηγού.

 5. Απαλλαγή
  Το ποσό της απαλλαγής που θα επιλέξεις είναι επίσης ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει τις τιμές ασφάλειας φορτηγού. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερη η τιμή ασφάλειας. Πρόσεξε, σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική θα σε καλύψει για το ποσό της ζημιάς που υπερβαίνει το ποσό της απαλλαγής.

 6. Προσθήκη ρυμουλκούμενου οχήματος
  Συνήθως οι τιμές για ασφάλειες φορτηγού είναι υψηλότερες γι’ αυτά τα οχήματα καθώς ο κίνδυνος να προκαλέσουν ζημιά είναι μεγαλύτερος.

Ποιο ποσό απαλλαγής πρέπει να επιλέξω;

Η απαλλαγή είναι το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις για κάποια ζημιά. Όπως καταλαβαίνεις, το ποσό της απαλλαγής είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις ασφάλεια φορτηγού. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο αυξάνεται η τιμή της ασφάλειας σου. Βέβαια, όσο χαμηλότερη η απαλλαγή που έχεις τόσο μικρότερος και ο κίνδυνος που εσύ αναλαμβάνεις.

Πάμε να δούμε μαζί ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι στο πακέτο της ασφάλειας φορτηγού σου έχεις επιλέξεις απαλλαγή 300 ευρώ αντί για 100 ευρώ. Προφανώς, το ασφάλιστρο που θα πληρώσεις θα είναι χαμηλότερο. Αν γίνει κάτι και πάθεις μια ζημιά 500 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσεις 300 ευρώ μόνος σου. Αντιθέτως, αν είχες διαλέξει απαλλαγή 100 ευρώ, θα πλήρωνες μόλις 100 ευρώ. Πρέπει να σκεφτείς καλά το ποσό της απαλλαγής που σε συμφέρει για την ασφάλεια φορτηγού που θα επιλέξεις.

Περνάει το κόστος για ασφάλεια φορτηγού στα έξοδα της εταιρείας;

Στην περίπτωση που η εταιρεία σας είναι εγγεγραμμένη ως μεταφορική για εμπορεύματα τότε το κόστος για την ασφάλεια φορτηγού μπορεί να δηλωθεί στα έξοδα της εταιρείας και να εκπέσει αργότερα από τα έσοδα σας.

Πόσες μέρες χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια φορτηγού;

Στο Pricefox μπορείς να βρεις άμεσα κάλυψη για την ασφάλεια φορτηγού που ψάχνεις. Αγόρασε την ασφάλεια φορτηγού σου σήμερα και θα είναι ενεργή ακόμα και την ίδια μέρα. Ακόμη, θα λάβεις στο email σου το συμβόλαιο σου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Τι έγγραφα θα παραλάβω μόλις αγοράσω ασφάλεια φορτηγού;

Λίγα λεπτά μετά την αγορά, θα έχεις την ασφάλεια φορτηγού σου στο email σου. Εννοείται πως με ένα κλικ θα μπορείς να κατεβάσεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον υπολογιστή σου. Θα λάβεις τα παρακάτω:

 1. Το ασφαλιστήριο σου

 2. Τους όρους της ασφάλισης σου

 3. Το έντυπο φιλικού διακανονισμού

 4. Την υπεύθυνη δήλωση ατυχήματος

 5. Το ενημερωτικό έντυπο

Τι λένε οι πελάτες μας

google-reviews

4.6/5

σε 464+ αξιολογήσεις

M

Μπάμπης Σ.

“Πολύ Ευχαριστημένος, Άμεση ανταπόκριση, Εξαιρετικές Τιμές, Εκπληκτικό Help Desk.”

Ν

Ντίνα Α.

“Μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα σε διάφορες ασφάλειες αυτοκινήτων χωρίς να ψάχνω την κάθε μία ξεχωριστά.”

Π

Παναγιώτης Γ.

“Πάρα πολύ εύκολα βρίσκεις αυτό που ζητάς!”

Α

Αμαλία Π.

“Ευχαριστώ πολύ για την άμεση εξυπηρέτηση και βοήθεια σας, σε μία μη εργάσιμη ημέρα, όπως σήμερα Κυριακή.”

Είπαν για το Pricefox

kathimerini

“Η πιο καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης”

iefimerida

“Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αγορά”

autotriti

“Η πιο καινοτόμα και γρήγορη πλατφόρμα σύγκρισης”

ingr

“Η πλατφόρμα που αλλάζει την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου”

vimagr

“Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου”

winner-banner

Μία από τις 50 κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ασφάλισης στην Ευρώπη

Το Pricefox αναγνωρίστηκε από το Insuretech Insights ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους.

Σύγκρινε και αγόρασε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, εύκολα και γρήγορα

01/03
Συμπλήρωσε τα απαραίτητα στοιχεία για εσένα και το όχημα σου
02/03
Το Pricefox βρίσκει τις καλύτερες προσφορές από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες για εσένα
03/03
Αγόρασε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου από την άνεση του καναπέ σου

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε 24/7

Κάλεσε μας κάθε στιγμή στο:

call

+30 210 3000 450

support
call

Ομάδα Συμβούλων Ασφάλισης

+30 210 3000 450
mail

Ηλεκτρονική διεύθυνση ομάδας υποστήριξης

support@pricefox.gr