Η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου θεωρείται από πολλούς φθηνότερη, σε σχέση με μια εξάμηνη ή ετήσια. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το πως επηρεάζεται η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου, ανάλογα με την διάρκεια ασφάλισης. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και παροχές για τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Να ξέρεις ότι αν αγοράσεις 1 ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου θα σου βγει πολύ φθηνότερα σε σχέση με 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες ασφάλειες αυτοκινήτου. Για αυτό, βεβαιώσου, ότι έχεις συγκρίνει τις τιμές της αγοράς για όλες τις διαθέσιμες διάρκειας ασφάλισης.

Τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι φθηνότερη ή όχι;

Είναι λογικό το πρώτο που θα σκεφτείς για την τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι η χαμηλή τιμή. Ωστόσο, αυτό πολλές φορές δεν ισχύει ειδικά αν υπολογίσεις το κόστος για 2 τρίμηνες ασφάλειες σε σχέση με 1 εξάμηνη ή για 4 τρίμηνες σε σχέση με 1 ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Βεβαιώσου αρχικά για το ποια είναι η διάρκεια ασφάλειας που καλύπτει τις ανάγκες σου και στη συνέχεια κάνε έρευνα αγοράς. Ή αν δεν είσαι βέβαιος για το ποια διάρκεια ασφάλισης σου ταιριάζει αλλά ψάχνεις απλά φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, μην θεωρείς δεδομένο ότι η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η φθηνότερη. Όταν θες να εξοικονομήσεις χρήματα, η καλύτερη επιλογή ασφάλισης είναι η ετήσια γιατί μπορείς να τη βρεις μέχρι και 30% φθηνότερη.

Τι να κάνω αν δεν έχω χρήματα για ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν δεν μπορείς να πληρώσεις το σύνολο των ασφαλίστρων για μια ετήσια ή εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι λογικό να σκέφτεσαι τη λύση της τρίμηνης ασφάλειας αυτοκινήτου. Μην ξεχνάς ότι αν αγοράζεις συνεχόμενα τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου σε ετήσια βάση θα πληρώσεις ακόμη και 30% ακριβότερα ασφάλιστρα. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει 80 και 100 ευρώ περισσότερα από ότι να αγόραζες μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Τέλος, αν ο λόγος που σκέφτεσαι να επιλέξεις την τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η τιμή, σκέψου το ξανά. Στο Pricefox αγοράζεις ασφάλεια αυτοκινήτου κάθε διάρκειας (ετήσια, εξάμηνη, τρίμηνη) και αν θες πληρώνεις με άτοκες δόσεις. Έτσι, μπορείς να αγοράσεις, για παράδειγμα, ετήσια ασφάλεια και να κερδίσεις χρήματα και να πληρώνεις κάθε μήνα ένα μικρό ποσό με άτοκες δόσεις.

Πότε με συμφέρει η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Σίγουρα ένας σημαντικός λόγος είναι αν διαθέτεις πολύ περιορισμένο ποσό για ασφάλεια αυτοκινήτου τη στιγμή που την χρειάζεσαι. Εννοείται πως μπορεί να έχεις και άλλους λόγους που σε συμφέρει να αγοράσεις τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου. Αν περιμένεις το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου, τότε δεν σε συμφέρει η μεγάλη διάρκεια.

Τι πακέτα υπάρχουν για τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Για όλα τα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου, βασικό, πυρός – κλοπής και μικτής, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις την διάρκεια ασφάλισης που επιθυμείς. Στο Pricefox μπορείς να συκγρίνεις και να επιλέξεις όποιο πακέτο θέλεις για την τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου που σε συμφέρει.

Πώς ανανεώνω την τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Είναι σημαντικό να ανανεώνεις την ασφάλεια σου στην ώρα της και να μην ξεχνάς την ημερομηνία λήξης, ειδικά αν πρόκειται για πακέτο μικρής διάρκειας όπως είναι η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου. Κάτι επίσης σημαντικό, είναι να συγκρίνεις προσφορές από την αγορά πριν ανανεώσεις, γιατί μπορεί να βρεις καλύτερη τιμή. Το Pricefox έχει φροντίσει για όλα όσα έχουν να κάνουν με την ανανέωση της ασφάλειας σου και σε ενημερώνει αρκετές μέρες πριν την λήξη της. Ακόμη στο Pricefox μπορείς, πριν ανανεώσεις, να συγκρίνεις την αγορά και αν βρεις κάποια πιο συμφέρουσα ασφάλεια, να την αγοράσεις. Καλό είναι να ξέρεις, πως αν διακόψεις την ασφάλεια σου πριν τη λήξη της, ώστε να ανανεώσεις με άλλο πακέτο, η ασφαλιστική πρέπει να σου επιστρέψει το ποσό των ασφαλίστρων που αναλογεί στην ενεργή περίοδο που απομένει.