Η Νομική Προστασία είναι μια προαιρετική κάλυψη (όπως και η οδική βοήθεια και η θραύση κρυστάλλων) την οποία μπορείς να προσθέσεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Είναι μια σημαντική κάλυψη και καλό θα ήταν να έχεις αφού σου προσφέρει νομικές λύσεις, σε περίπτωση που χρειαστεί να διεκδικήσεις τα συμφέροντα σου, αν σου συμβεί τροχαίο ατύχημα.

Τι είναι η νομική προστασία στην ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η νομική προστασία σου καλύπτει τα δικαστικά και τα εξωδικαστικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν από κάποιο ατύχημα. Επίσης, σου προσφέρει τη βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπροσώπηση των συμφερόντων σου. Αν έχεις αυτήν την κάλυψη τα έξοδα καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, όλα τα έξοδα θα επιβαρύνουν εσένα.

Τι καλύπτει η νομική προστασία;

Η νομική προστασία έχει διάφορες κατηγορίες κάλυψης ανάλογα με τα περιστατικά που μπορεί να σου τύχουν. Γενικά προσφέρει τα παρακάτω:

Πιο αναλυτικά η νομική προστασία περιλαμβάνει:

Επίσης καλύπτει τα έξοδα για:

Πόσο κοστίζει η κάλυψη νομικής προστασίας;

Τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου για ανέργους

Η νομική προστασία μπορεί να σου κοστίσει από 3 έως 11 ευρώ, επιπλέον, σε ένα ετήσιο συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου. Καλό είναι να σκεφτείς όλα αυτά που κερδίζεις αν την προσθέσεις στο πακέτο σου. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές για πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου με ή χωρίς νομική προστασία και να αγοράσεις αυτό που σε συμφέρει.

Είναι απαραίτητο να έχω την κάλυψη νομικής προστασίας στο συμβόλαιο μου;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Είναι όμως σίγουρα μια κάλυψη που μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αν σου συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα. Προστατεύει τόσο εσένα που είσαι ο ασφαλισμένος, όσο και όλους όσους είναι μέσα στο αυτοκίνητο σου την ώρα του ατυχήματος.

Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα για την κάλυψη της νομικής προστασίας: