Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πιο πλήρες πακέτο ασφάλειας που μπορείς να διαλέξεις, για να είσαι καλυμμένος στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπάρχει η αίσθηση ότι το συγκεκριμένο πακέτο μπορεί να είναι πολύ ακριβό και ότι απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Γιατί να πληρώσω παραπάνω για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τότε η λύση για σένα είναι να αγοράσεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Είναι ένα πακέτο το οποίο καλύπτει, ανάλογα τις επιλογές σου, σχεδόν τους περισσότερους κινδύνους, ακόμα και στην περίπτωση που φταις εσύ για ένα ατύχημα. Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σου παρέχει πολλές περισσότερες καλύψεις σε σχέση με ένα βασικό πακέτο. Αυτές περιλαμβάνουν, τη θραύση κρυστάλλων, η οποία αν και δεν είναι υποχρεωτική, αποτελεί επιπλέον κάλυψη πολλών πακέτων μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου. Επιπλέον, σου προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση μερικής ή ολικής κλοπής. Για την κάλυψη αυτή, θα πρέπει να ξέρεις ότι αποζημιώνεσαι για την κλοπή ή ληστεία ολόκληρου του αυτοκινήτου σου, πάντα μέχρι το ασφαλιζόμενο ποσό. Ακόμη, αποζημιώνεσαι από την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση κλοπής εξαρτημάτων του αυτοκινήτου σου, που κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του. Μία ακόμα κάλυψη που είναι διαθέσιμη σε πολλά πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου, είναι η νομική προστασία και η κάλυψη για ζημιές από κακόβουλες ενέργειες. Επίσης, είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ζημιάς εξαιτίας πυρκαγιάς, πτώσης κεραυνού, έκρηξης, ή ακόμα και αυτανάφλεξης του! Τέλος, οι ίδιες ζημιές και οι ζημιές από φυσικά φαινόμενα όπως θύελλα, ανεμοθύελλα, καταιγίδα, χιόνια, τυφώνες, πλημμύρες, σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων, είναι μερικές από τις επιπλέον καλύψεις που προσφέρει ένα πακέτο μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου.

Πώς επηρεάζει η απαλλαγή την τιμή της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου;

Η απαλλαγή είναι ένας δύσκολος όρος, που πολλοί αγνοούν ή δεν καταλαβαίνουν. Είναι όμως κάτι πολύ απλό και σημαντικό να γνωρίζεις. Είναι το ποσό που αναλαμβάνεις εσύ να πληρώσεις σε περίπτωση ατυχήματος και ζημιάς, και το οποίο δεν είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει η ασφαλιστική σου εταιρεία. Ανάλογα με το ποσό της απαλλαγής που έχεις επιλέξει η ασφαλιστική θα αποζημιώσει το ποσό της ζημιάς που ξεπερνάει το ποσό της απαλλαγής. Όσο μικρότερο είναι το ποσό της απαλλαγής τόσο πιο ακριβή είναι η μικτή ασφάλεια.

Μπορώ να έχω μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με μηδενική απαλλαγή;

Μπορείς να έχεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με μηδενική απαλλαγή. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα αυξηθεί πολύ το κόστος των ασφαλίστρων που θα πληρώνεις στην ασφαλιστική σου. Σίγουρα το ποσό απαλλαγής είναι κάτι που εξαρτάται από τις οικονομικές σου δυνατότητες. Όσο μικρότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο μικρότερη είναι και η συμμετοχή σου σε περίπτωση ζημιάς, ωστόσο, το ποσό της ασφάλειας σου θα είναι πιο μεγάλο. Βέβαια, αν προκύψει κάποιο ατύχημα και εσύ έχεις μηδενική απαλλαγή, μπορεί να βγεις πιο κερδισμένος από κάποιον που έχει το ίδιο πακέτο με εσένα, αλλά με απαλλαγή. Γιατί εσύ θα αποζημιωθείς πλήρως, ενώ ο άλλος θα πρέπει να πληρώσει το ποσό της απαλλαγής.

Πώς θα βρω την καλύτερη τιμή για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Το να βρεις την καλύτερη τιμή για τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αρκετά απλό. Αρκεί να μπεις στο Pricefox. Στην πλατφόρμα μας, μπορείς πολύ εύκολα να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να βρεις το πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες σου και είναι στην τιμή που εσύ επιθυμείς!

Πώς μπορώ να μειώσω το κόστος της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου;

Κάποιες ασφαλιστικές προσφέρουν εκπτώσεις για τους πελάτες οι οποίοι έχουν κάρτες μέσων μαζικής μεταφοράς. Ακόμη όσο πιο προσεκτικός είσαι όταν οδηγείς τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις μειωμένα ασφάλιστρα καθώς πολλές ασφαλιστικές λαμβάνουν υπόψη το ιστορικό ζημιών. Στο εξωτερικό μπορείς να μειώσεις τα ασφάλιστρα που θα πληρώσεις αν περιορίσεις τη χρήση του αυτοκινήτου σου. Αν ο αριθμός των χιλιομέτρων είναι μικρός, τότε επιβραβεύεσαι με χαμηλότερα ασφάλιστρα. Είναι πολύ πιθανό αυτή η πρακτική να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Στο Pricefox, θα βρείς τις καλύτερες προσφορές για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και τις πιο συμφέρουσες τιμές. Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία η έμπειρη και πιστοποιημένη ομάδα μας είναι δίπλα σου 24/7 για να σε βοηθήσει να διαλέξεις τη μικτή ασφάλεια που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σου.

Είναι ακριβή μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Πολλές φορές μπορεί να θεωρούμε ότι τα πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι τα πιο ακριβά. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρουν περισσότερες καλύψεις και προαιρετικές παροχές σε σχέση με ένα βασικό πακέτο ασφάλειας ή ένα πακέτο ασφάλειας πυρός – κλοπής. Δε θα πρέπει να επηρεάζεσαι, ωστόσο, χωρίς να κάνεις την κατάλληλη έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών. Θα πρέπει να ξέρεις ότι σε πολλές περιπτώσεις, επειδή ακριβώς προσφέρουν πολλές καλύψεις, τα πακέτα μικτής ασφάλειας είναι και αυτά που μπορεί να σε συμφέρουν περισσότερο. Και αυτό γιατί μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ λιγότερα τα χρήματα που εσύ θα πρέπει να διαθέσεις σε περίπτωση που σου τύχει κάποιο ατύχημα.

Τι επηρεάζει την τιμή της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου που θα διαλέξεις. Καταρχάς σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία σου και η εμπειρία που έχεις σαν οδηγός. Αν είσαι νέος οδηγός ή οδηγείς για λιγότερο από ένα χρόνο, τότε θα πρέπει να πληρώσεις παραπάνω ασφάλιστρα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το είδος του αυτοκινήτου που έχεις. Ένα γρήγορο ή πολύ ακριβό αυτοκίνητο, πολύ πιθανό να αυξήσει το κόστος των ασφαλίστρων που θα πληρώσεις. Τέλος η περιοχή που μένεις μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα ασφάλιστρα σου. Δηλαδή ανάλογα με τη συχνότητα ζημιών που παρατηρείται στην περιοχή και τον δείκτη ζημιών που μπορεί να έχει μια ασφαλιστική, μεταβάλλει αναλόγως και την τιμή για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου.

new-driver-video