Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πακέτο που χρειάζεσαι αν έχεις αυτοκίνητο μεγάλης αξίας ή ένα καινούριο όχημα και ανησυχείς για την πλήρη κάλυψη του. Θέλεις να έχεις πάντα το κεφάλι σου ήσυχο; Τότε το πακέτο της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι αυτό που χρειάζεσαι. Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πιο πλήρες πακέτο που μπορείς να διαλέξεις. Στο Pricefox μπορείς να βρεις, να συγκρίνεις και να επιλέξεις το πακέτο μικτής ασφάλειας που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου.

Πώς μπορώ να αποκτήσω μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου μπορείς να αποκτήσεις μπαίνοντας στην online πλατφόρμα του Pricefox. Εκεί βάζεις την πινακίδα και την αξία του αυτοκινήτου σου και ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρία θα σου ζητηθεί να στείλεις ορισμένα αρχεία πριν λάβεις το συμβόλαιο. Συνήθως απαιτείται και κάποιου είδους έλεγχος του αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές. Αυτό γίνεται είτε με ραντεβού με ειδικό συνεργάτη της ασφαλιστικής είτε με αποστολή φωτογραφιών.

Τι είναι η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και η απαλλαγή;

Αυτό που πρέπει να ξέρεις για την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ότι η ασφαλιστική σου οφείλει να σε αποζημιώσει για κάθε ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος, είτε φταις είτε όχι. Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή μικτής ασφάλειας και αυτό είναι το ποσό της απαλλαγής. Η απαλλαγή λοιπόν επηρεάζει το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβεις σε περίπτωση ατυχήματος. Για παράδειγμα σε ένα πακέτο ασφάλειας που έχει ποσό απαλλαγής 500€, σε περίπτωση ζημιάς 1500€, θα αποζημιωθείς με 1000€. Τα 500€ θα πρέπει να τα πληρώσεις εσύ. Αυτό που πληρώνεις εσύ είναι το ποσό απαλλαγής που έχεις, το οποίο επηρεάζει άμεσα και την τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου. Όσο πιο μικρή η απαλλαγή που έχεις, τόσο πιο ακριβά τα ασφάλιστρα που θα πληρώσεις. Βέβαια, είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος που έχεις πάνω σου αν γίνει ζημιά. Πρέπει να σκεφτείς καλά στην περίπτωση που επιλέγεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου αλλά και μεγάλη απαλλαγή. Θα πληρώσεις λιγότερα ασφάλιστρα για ένα πακέτο που θεωρητικά σε καλύπτει για τα πάντα. Όμως είναι πάρα πολύ πιθανό η συμβολή της ασφάλειας όταν προκύψει ζημιά να μην είναι αυτή που περίμενες.

Είναι δύσκολο να αγοράσω μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου online;

Η online διαδικασία για να αγοράσεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι εύκολη και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς δικαιολογητικά. Υπάρχει μόνο μια μικρή διαφοροποίηση σχετικά με τα στοιχεία που θα χρειαστούμε από σένα. Για παράδειγμα όταν επιλέγεις πακέτο μικτής ασφάλειας πρέπει να συμπληρώσεις την εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου. Μην ανησυχείς, δε θα σε βάλουμε να ψάξεις για αυτό, έχουμε φροντίσει να σου δίνουμε ένα εύρος τιμών ανάλογα με το αυτοκίνητο σου. Ωστόσο, έχεις και την ελευθερία να βάλεις την τιμή που εσύ θέλεις. Ακόμη, οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αποδεχθούν την μικτή ασφάλεια απαιτούν έναν προασφαλιστικό έλεγχο, ο οποίος γίνεται αφού τελειώσεις την online διαδικασία. Να ξέρεις ότι αυτό παίρνει λίγες μέρες ανάλογα με την ασφαλιστική και μετά θα έχεις το συμβόλαιο για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου στο email σου.

Τι καλύψεις περιλαμβάνει η μικτή ασφάλεια;

Επιπλέον της βασικής κάλυψης η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου παρέχει κάλυψη για:

Τι δεν καλύπτει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σε καλύπτει. Για παράδειγμα, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δεν προσφέρουν κάλυψη για ζημιές που προκαλούνται από χαλαζόπτωση. Ακόμη, αυτοκίνητα 15 ετών και πάνω δεν καλύπτονται από κάποιες ασφαλιστικές. Επίσης, για τα αυτοκίνητα τύπου cabrio θα πρέπει να έρθεις σε ειδική συνεννόηση με την ασφαλιστική σου εταιρεία. Άλλες περιπτώσεις που ένα πακέτο μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου, δεν σε καλύπτει είναι αν:

Τι είναι χρήσιμο να γνωρίζεις για την μικτή ασφάλεια

Για να εγκριθεί η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, θα πρέπει το αυτοκίνητο σου να μην είναι πάνω από 20 έτη. Ακόμη, η αξία του αυτοκινήτου πρέπει να είναι υψηλότερη από το ελάχιστο ποσό που θέτει η κάθε ασφαλιστική σαν όριο. Το ποσό αυτό κυμαίνεται ανάμεσα στα 3.000-3.500€, ανάλογα την εταιρεία. Για να εκδώσει η ασφαλιστική το πακέτο μικτής ασφάλειας, χρειάζεται να γίνει ένας προασφαλιστικός έλεγχος. Είναι μια διαδικασία ελέγχου της κατάστασης του αυτοκινήτου σου τη στιγμή που ζητάς να ασφαλιστείς. Εξαρτάται από την κάθε ασφαλιστική να αποδεχθεί ή όχι αν θα σε ασφαλίσει με μικτή ασφάλεια ανάλογα με το αποτέλεσμα του προασφαλιστικού ελέγχου. Ωστόσο ακόμα και αν δεν εγκριθεί η μικτή ασφάλεια του αυτοκινήτου από την ασφαλιστική, το αυτοκίνητο σου θα είναι ασφαλισμένο στο βασικό πακέτο ασφάλειας σύμφωνα με τις παροχές που αυτό περιλαμβάνει. Εμείς αυτό που αναλαμβάνουμε, είναι να σε ενημερώσουμε με email για την ενεργοποίηση ή μη της μικτής ασφάλειας, όπως επίσης και να σου επιστρέψουμε τη χρηματική διαφορά σε περίπτωση που η μικτή ασφάλεια δεν ενεργοποιηθεί. Τέλος, για αυτοκίνητα τα οποία έχουν ηλιοροφή ή γυάλινη οροφή ή κουκούλα (cabrio) και ανάλογα το είδος αυτής (hard-top, soft- top), θα πρέπει να ελεγχθούν από την ασφαλιστική εταιρεία και να αυτή να συμφωνήσει για την κάλυψη τους.

Σε ποιον ταιριάζει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το πακέτο που διαθέτει τις περισσότερες καλύψεις από οποιοδήποτε άλλο. Σκοπός της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι να καλύπτει τόσο εσένα, όσο και το αυτοκίνητό σου από κάθε πιθανό κίνδυνο. Εάν διαθέτεις ακριβό αυτοκίνητο ή αυτοκίνητο με ακριβά ανταλλακτικά, τότε η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ιδανική για εσένα. Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ενδείκνυται επίσης και για αυτοκίνητα μικρότερου κόστους, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας τους. Να θυμάσαι, ωστόσο, πως οι ασφαλιστικές εταιρείες, διατηρούν το δικαίωμα να ελέγξουν ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητο σου, απλά και μόνο για να διαπιστώσουν την αξία του και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί.

Τι πρέπει να κάνω αν μου κλέψουν το αυτοκίνητο;

Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ολικής κλοπής του αυτοκινήτου σου είναι να το δηλώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου έγινε η κλοπή, προκειμένου να ξεκινήσει και η διαδικασία ανεύρεσης του. Από το Αστυνομικό Τμήμα θα πρέπει, επίσης, να λάβεις και μια βεβαίωση της δήλωσης κλοπής που έκανες. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσεις για την κλοπή το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της ασφαλιστικής σου, το τηλέφωνο της οποίας μπορείς να βρείς εδώ. Αφού περάσουν 30 ημέρες και το αυτοκίνητο σου δεν έχει βρεθεί ακόμη, προσκομίζεις την αντίστοιχη βεβαίωση στην ασφαλιστική σου. Μόλις τελειώσεις και με αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποζημίωσης σου.

Αποζημιώνομαι σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα;

Σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα, θα αποζημιωθείς κανονικά από την ασφαλιστική σου αρκεί να έχεις σχετική βεβαίωση της αστυνομίας στο σημείο του ατυχήματος. Στα προγράμματα μικτής ασφάλειας , η ασφαλιστική σου έχει φροντίσει, ώστε στις καλύψεις να υπάρχει διαθέσιμη η κάλυψη για ζημιά που θα προκύψει από ανασφάλιστο όχημα.

Στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, τι χρειάζεται να κάνω για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου μου;

Αφού έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία σύγκρισης, επιλογής και αγοράς της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρει, θα λάβεις στο e-mail που έχεις δηλώσει, ένα μήνυμα με όλα τα επιπλέον απαραίτητα βήματα. Αυτό συμβαίνει καθώς η κάθε ασφαλιστική έχει το δικό της τρόπο λειτουργίας. Πολλές ασφαλιστικές χρειάζονται κάποιες φωτογραφίες ή ακόμα και να ορίσεις μια συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου του αυτοκινήτου σου. Στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα, η ομάδα του Pricefox είναι στη διάθεση σου και μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, με τους τρόπους που θα βρεις εδώ.

Ποια είναι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου μου;

H εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου, είναι η τιμή στην οποία μπορείς να αγοράσεις το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου, με τα ίδια χαρακτηριστικά, μάρκα, μοντέλο, χιλιόμετρα, έτος κατασκευής, κατά τη στιγμή της ασφάλισης. Αυτή η πληροφορία είναι κάτι που θα σου ζητηθεί μόνο εάν επιλέξεις συγκεκριμένα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου, όπως είναι το πυρός – κλοπής και η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, εάν δεν μπορείς να το γνωρίζεις με απόλυτη ακρίβεια, εμείς στο Pricefox σου δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξεις το ποσό της αξίας του αυτοκινήτου σου. Οι έμπειροι συνεργάτες μας στην iAD, μας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είναι πιο εύκολη η εκτίμηση της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου σου. Έτσι κι εμείς με τη σειρά μας, σου παρέχουμε ένα εύρος τιμών, ανάλογα με τα στοιχεία που μας έχεις δώσει και εσύ μπορείς να επιλέξεις το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του αυτοκινήτου σου.

Μπορεί να οδηγήσει κάποιος άλλος το αυτοκίνητο μου;

Στην Ελλάδα αυτό που ισχύει για τους οδηγούς αυτοκινήτου είναι αρχικά να έχουν το νόμιμο δίπλωμα οδήγησης. Εάν υπάρχει, όμως και άλλος οδηγός πέρα από εσένα, που να οδηγεί σε τακτική βάση το αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να το έχεις δηλώσει στην ασφαλιστική σου εταιρεία. Τη δήλωση θα πρέπει να την κάνεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο οδηγός θεωρείται νέος για τις ασφαλιστικές εταιρείες ή άνω των 65 ετών.

Γιατί χρειάζομαι νομική προστασία;

Όσο διαμορφώνεις το συμβόλαιο σου, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές προαιρετικές καλύψεις. Μια από αυτές και ίσως από τις πιο σημαντικές, είναι η Νομική προστασία. Με αυτή την κάλυψη, θα μπορείς να καλύψεις έξοδα όπως είναι η αμοιβή του δικηγόρου και τα δικαστικά παράβολα, στην περίπτωση που θα πρέπει να κινηθείς δικαστικά για να διεκδικήσεις την αποζημίωσή σου. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κάποιου τροχαίου ατυχήματος ή πρόκλησης σωματικής βλάβης του οδηγού ή των άλλων επιβατών του αυτοκινήτου, στην περίπτωση, όμως, που δεν ευθύνεται το ασφαλισμένο όχημα.