Τι είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο, γνωστή και ως pay-as-you-go ή αλλιώς τηλεματική, προσαρμόζει την τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου ή τα χιλιόμετρα που ένας οδηγός κάνει. Αν λοιπόν διανύεις λιγότερα από 3 χιλιόμετρα το χρόνο ή 1,5 χιλιόμετρο το εξάμηνο, η ασφάλεια αυτοκινήτου με τηλεματική είναι αυτό που χρειάζεσαι!

Με ποιον τρόπο λειτουργεί η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Είναι γνωστό πως οι τιμές για ασφάλειες αυτοκινήτου διαμορφώνονται ανάλογα με το ρίσκο που έχει ο κάθε οδηγός. Αυτό σημαίνει πως ένας νέος οδηγός, για παράδειγμα, έχει αυξημένο ρίσκο να εμπλακεί σε ατύχημα, άρα η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου του θα είναι υψηλότερη από έναν οδηγό με εμπειρία στο τιμόνι.

Η τηλεματική λειτουργεί μέσω μιας συσκευής OBD που εγκαθίσταται στην μηχανή του αυτοκινήτου. Έτσι οι ασφαλιστικές γνωρίζουν τον τρόπο που οδηγείς και πόσα χιλιόμετρα διανύεις και διαμορφώνουν ανάλογα τις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου για κάθε οδηγό.

Πως λειτουργεί η συσκευή OBD της ασφάλειας αυτοκινήτου με χιλιόμετρο;

Η συσκευή OBD είναι μια συσκευή που τοποθετείται στο αυτοκίνητο σου και μετράει τα χιλιόμετρα που διανύεις. Η συσκευή έχει ενσωματωμένο gps και υπολογίζει τα χιλιόμετρα εντοπίζοντας την γεωγραφική θέση έναρξης και λήξης της διαδρομής σου. Μην ανησυχείς! Τα στοιχεία διαγράφονται αμέσως μετά την καταγραφή των χιλιομέτρων.

Πότε συμφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για με το χιλιόμετρο είναι μια φθηνή λύση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ποιές είναι αυτές;

Ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο συμφέρει ακόμα και αν είσαι νέος οδηγός ή “συνήθης ύποπτος” για τις ασφαλιστικές εξαιτίας των ατυχημάτων που έχεις προκαλέσει. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις φθηνότερα ασφάλιστρα από αυτά που θα έβρισκες διαφορετικά.

Μηv ξεχνάς, ότι αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου για αποστάσεις μεγαλύτερες των 3 χιλιομέτρων ανα έτος ή 1,5 χιλιομέτρων ανά εξάμηνο, τότε ίσως σε συμφέρει η αγορά μιας τρίμηνης ή εξάμηνης ασφάλειας αυτοκινήτου. Πολλές φορές, το κόστος των αντίστοιχων ασφαλειών αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο, είναι πάρα πολύ πιθανό να ξεπεράσουν ακόμα και το κόστος μιας τρίμηνης ή εξάμηνης ασφάλειας αυτοκινήτου.

Τι καλύψεις μπορώ να έχω με την ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Προς το παρόν στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο.

Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλεια αυτοκινήτου. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Με απλά λόγια αν έχεις βασική ασφάλεια αυτοκινήτου και τρακάρεις, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει τις ζημιές που προκάλεσες. Αν πάλι τρακάρεις με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο σου. Το συγκεκριμένο πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο περιλαμβάνει και τη φροντίδα ατυχήματος.

Πυρός – Κλοπής

Με την ασφάλεια Πυρός Κλοπής ασφαλίζεις το όχημα σου για κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί, αν προσπαθήσουν να στο κλέψουν. Ακόμα, η ασφάλεια Πυρός Κλοπής σε καλύπτει για κάθε ζημιά που θα προκληθεί στο αμάξι σου από πυρκαγιά, κεραυνό ή έκρηξη. Το συγκεκριμένο πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο περιλαμβάνει και την οδική βοήθεια.

Εκτός από αυτές τις καλύψεις, μπορείς να προσθέσεις σε όποιο πακέτο θέλεις τις παρακάτω καλύψεις:

Αν η προτεραιότητα σου είναι αποκλειστικά η χαμηλή τιμή, σκέψου καλά ποιες πρόσθετες καλύψεις χρειάζεσαι. Ωστόσο, μην ξεχνάς το ρίσκο που λαμβάνεις και τα χρήματα που θα πληρώσεις για μια ζημιά που δεν έχεις κάλυψη.

Τι δεν καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο δεν προσφέρει πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου. Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με μικρή όμως διάρκεια σκέψου την αγορά μιας τρίμηνης ασφάλειας αυτοκινήτου. Έτσι δεν θα ανησυχείς καθόλου για το αυτοκινητο σου και ταυτόχρονα θα μπορείς να το χρησιμοποιείς όσο εσύ θέλεις. Αν πάλι σκέφτεσαι να ξεπεράσεις τα 3000 χιλιόμετρα ανά έτος αλλά δεν θες να σπαταλήσεις πολλά χρήματα, σκέψου την αγορά ετήσιας ασφάλειας αυτοκινήτου με άτοκες δόσεις.

Πως μπορώ να ενημερώνομαι για τα χιλιόμετρα που διένυσα;

Υπάρχει εφαρμογή για το κινητό που σε ενημερώνει:

Τι πρέπει να προσέχω στην ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο απαιτεί την προσοχή σου για να μην ξεπεράσεις το όριο των 3 χιλιομέτρων ανά έτος ή 1,5 χιλιομέτρων ανά εξάμηνο. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να ελέγχεις τακτικά τα χιλιόμετρα που διένυσες. Ακόμα, έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις επιπλέον 2 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της ασφάλειας σου. Αν η ασφάλεια σου λήξει και δεν την ανανεώσεις, το αυτοκίνητο σου θα μείνει χωρίς ασφάλεια. Έτσι, κινδυνεύεις όχι μόνο με πρόστιμο αλλά και από βαριές συνέπειες αν βρεθείς σε ατύχημα ανασφάλιστος.

Αν το πρόβλημα σου είναι η τιμή και ψάχνεις τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, το Pricefox σου δίνει τη λύση.

Μπες στην online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών του Pricefox και:

Τόσο απλό! Για όλα τα άλλα φροντίζει το Pricefox!

Θέλω ασφάλεια αυτοκινήτου μικρής διάρκειας ωστόσο η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο δεν με εξυπηρετεί.

Εαν ζητάς ασφάλεια μικρής διάρκειας χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων τότε ίσως η ασφάλεια αυτοκινήτου για μια εβδομάδα είναι αυτό που ζητάς. Αν και η ασφάλεια αυτοκινήτου για μια εβδομάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, ίσως είναι η πιο κατάλληλη λύση για συγκεκριμένες περιπτώσεις ώστε να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα.

Με συμφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου για μια εβδομάδα;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για μια εβδομάδα συμφέρει για περιπτώσεις όπως:

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα για την ασφάλεια αυτοκινήτου μου;

Αν και πολλοί οδηγοί θεωρούν ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο θα τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, σε βάθος χρόνου ίσως στοιχίσει πολύ περισσότερο από μια τρίμηνη ή ακόμα και μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου. Πως; Αν το κόστος και η πληρωμή με μιας, σε προβληματίζουν, το Pricefox σου δίνει την δυνατότητα να πληρώσεις με μηνιαίες άτοκες δόσεις την ασφάλεια σου! Έτσι μπορείς να απολαμβάνεις τις καλύτερες τιμές που προσφέρουν οι ασφάλειες αυτοκινήτου μεγαλύτερης διάρκειας, πληρώνοντας με τον μήνα, πολύ χαμηλότερες τιμές από την ασφάλεια αυτοκινήτου το χιλιόμετρο!

Πώς μπορώ να συγκρίνω τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου και να πληρώσω με τον μήνα;

Μπες στο Pricefox και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Πώς θα πληρώσεις με τον μήνα;

Αυτό ήταν! Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής θα έχεις στο email σου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σου! Έτσι θα έχεις εξασφαλίσει ασφάλεια αυτοκινήτου μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος με πολύ χαμηλό μηνιαίο κόστος.