Τι εννοούμε όταν λέμε “καινούργιο” αυτοκίνητο;

Αυτό είναι κάτι που ορίζεται διαφορετικά από την κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Καινούργιο αυτοκίνητο δεν εννοούμε μόνο αυτό που αγοράστηκε φέτος. Για τις ασφαλιστικές καινούργιο αυτοκίνητο σημαίνει να είναι μέχρι 5 ετών.

Είναι αρκετή η βασική ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από το νόμο. Η βασική ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να μην σου είναι αρκετή.

Η βασική ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου, σου προσφέρει την υποχρεωτική από τον νόμο κάλυψη, χωρίς πρόσθετες καλύψεις όπως για παράδειγμα η νομική προστασία, η οδική βοήθεια ή η θραύση κρυστάλλων. Αν θέλεις να επιλέξεις κάποια πρόσθετη κάλυψη για να είσαι σίγουρος κάθε στιγμή, καλύτερα να επιλέξεις ένα από τα άλλα δύο πακέτα ή να προσθέσεις τις καλύψεις που θέλεις στην ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου που θα επιλέξεις.

Επιπλέον, αν είσαι νέος οδηγός και δεν έχεις πείρα, τότε ίσως να χρειάζεσαι ένα πιο πλήρες πακέτο όπως η μικτή ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου, για να είσαι καλυμμένος κάθε στιγμή.

Σημαντικές καλύψεις για ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου

Πριν αγοράσεις ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου, θα πρέπει να ελέγξεις πολύ προσεκτικά, ποιες είναι οι καλύψεις που περιλαμβάνει το πακέτο που έχεις διαλέξει.

Οι πρόσθετες καλύψεις έχουν μια επιπλέον μικρή επιβάρυνση στην ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου σου, ωστόσο, αν τις έχεις είσαι καλυμμένος και γλιτώνεις από μεγαλύτερα έξοδα και κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

Από τις σημαντικότερες καλύψεις που θα μπορούσες να προσθέσεις στην ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου είναι:

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου;

Η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου για ένα καινούριο αμάξι εξαρτάται από:

Σύγκρινε πριν αγοράσεις ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου

Γενικά, καλό θα ήταν να κάνεις μια έρευνα για την ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου που θα διαλέξεις, πριν ακόμα το αγοράσεις για να έχεις μια πλήρη εικόνα των εξόδων που θα αναλάβεις. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις δεν είναι μόνο η τιμή των πακέτων για την ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου αλλά και οι καλύψεις που προσφέρει το κάθε ένα και ποια ασφαλιστική είναι αυτή που έχει την καλύτερη προσφορά. Επειδή, όμως, το να πάρεις προσφορά από κάθε ασφαλιστική ξεχωριστά είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, μπες στο Pricefox και σύγκρινε τιμές και καλύψεις για πάνω από 40 πακέτα ασφάλειας καινούργιου αυτοκινήτου, από αξιόπιστες ασφαλιστικές της αγοράς και αγόρασε αυτό που σου ταιριάζει.

Ποια καινούργια αυτοκίνητα έχουν την πιο φθηνή ασφάλεια;

Αν έχεις αγοράσει κάποιο από τα παρακάτω μοντέλα αυτοκινήτων, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεις μερικά από τα πιο φθηνά πακέτα ασφάλειας καινούργιου αυτοκινήτου:

Για να βρεις προσφορές από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές της αγοράς με εγγύηση χαμηλότερης τιμής μπες στο Pricefox διάλεξε το πακέτο και όποιες πρόσθετες καλύψεις θέλεις και βρες την πιο συμφέρουσα ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου.

Ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου μέσω αντιπροσωπείας. Με συμφέρει;

Όταν φτάσει η στιγμή να αγοράσεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο, υπάρχει περίπτωση να σου προτείνουν από την αντιπροσωπεία να προσθέσουν στο συνολικό κόστος και ασφάλεια καινούργιου αυτοκινήτου. Συνήθως οι αντιπροσωπείες συνεργάζονται αποκλειστικά με μια ασφαλιστική εταιρεία και έτσι δεν έχεις την δυνατότητα της σύγκρισης τιμών και καλύψεων.

Είναι πολύ καλύτερο να κάνεις την ερευνά για ασφάλεια αυτοκινήτου μόνος σου. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις μέσα σε 1’ πακέτα ασφάλειας καινούργιου αυτοκινήτου από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές και να επιλέξεις το πακέτο που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.