Τι είναι η θραύση κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων είναι μια από τις σημαντικότερες πρόσθετες καλύψεις (όπως και η οδική βοήθεια και η νομική προστασία).

Πρέπει λοιπόν, να σκεφτείς αν τη χρειάζεσαι όταν επιλέγεις καλύψεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Με απλά λόγια αν έχεις θραύση κρυστάλλων αποζημιώνεσαι για ζημιές στο μπροστά και πίσω παρμπρίζ και στα πλαϊνά παράθυρα. Πιο συγκεκριμένα, η ασφαλιστική σου σε καλύπτει για ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου, στην περίπτωση που η θραύση δεν έχει γίνει εξαιτίας σου. Επίσης, σε καλύπτει αν η θραύση κρυστάλλων προέρχεται από απόπειρα κλοπής.

Αυτό που αναλαμβάνει η ασφαλιστική, είναι τα έξοδα αντικατάστασης και επανεγκατάστασης των κρυστάλλων που έχουν υποστεί κάποια ζημιά.

Αξίζει να προσθέσω θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια αυτοκινήτου μου;

Όπως καταλαβαίνεις τα τζάμια του αυτοκινήτου μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους και το κόστος για την επισκευή τους μπορεί να σε κάνει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσεπη. Ας δούμε μαζί όλους τους λόγους που αξίζει να έχεις τη θραύση κρυστάλλων στο πακέτο σου:

Τι περιλαμβάνει η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων σε καλύπτει για τα παρακάτω:

Πρέπει να είσαι προσεκτικός στις παρακάτω περιπτώσεις: Είναι ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου σου, όπως είναι η ηλιοροφή και το παρμπρίζ που είναι μέρος της κουκούλας (αν έχεις αυτοκίνητο τύπου cabrio), για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει ειδική συμφωνία με την ασφαλιστική σου. Επίσης, πολλές ασφαλιστικές καλύπτουν τη θραύση κρυστάλλων από καιρικά φαινόμενα, χωρίς να καλύπτουν τη χαλαζόπτωση. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις κάποια ειδική συμφωνία με την ασφαλιστική σου, για να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν, όμως και σημεία στο αυτοκίνητό σου των οποίων η θραύση και η επισκευή δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες γενικότερα. Ας δούμε μαζί τι δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές:

Πως θα δω αν έχω ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη θραύσης κρυστάλλων;

Η θραύση κρυστάλλων είναι μια πρόσθετη κάλυψη. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το πακέτο που θα επιλέξεις (βασικό, πυρός – κλοπής, μικτό) εάν είναι με κάλυψη σημαντική για σένα πρέπει να την προσθέσεις. Για να ελέγξεις αν έχεις αυτήν την κάλυψη στην ασφάλεια αυτοκινήτου που έχεις, μπορείς πολύ απλά να διαβάσεις το κεφάλαιο που περιγράφει τις καλύψεις στο συμβόλαιο σου. Έτσι, θα δεις αν περιλαμβάνεται η θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο σου.

Πού μπορώ να επισκευάσω τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου μου;

Για όποια ζημιά προκύψει στα τζάμια του αυτοκινήτου σου, μπορείς να επισκεφθείς κάποιο από τα παρακάτω εξειδικευμένα κέντρα επισκευής κρυστάλλων:

Πώς μπορώ να συγκρίνω τα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου με θραύση κρυστάλλων;

Μα που αλλού; Στο Pricefox. Μπες στην πλατφόρμα μας, βάλε τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου, επίλεξε από τα φίλτρα πρόσθετων καλύψεων τη θραύση κρυστάλλων και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά μπορείς να συγκρίνεις ασφαλιστικές εταιρείες και τα πακέτα που προσφέρουν με τη θραύση κρυστάλλων. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, από αξιόπιστες εταιρείες.