Συχνές ερωτήσεις για ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια ασφάλεια αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα είναι πολλά. Η απόκτηση της γίνεται εύκολα γρήγορα και οικονομικά συγκρίνοντας σε 30 δευτερόλεπτα και αγοράζοντας σε 2 λεπτά. Επαγγελματικά οχήματα είναι όλα όσα έχουν ειδική άδεια Φ.Ι.Χ. Το ακρωνύμιο Φ.Ι.Χ αν και σημαίνει Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης, δε χαρακτηρίζει μόνο τα φορτηγά όπως πιθανόν αρκετοί να μπερδεύουν. Φ.Ι.Χ μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοκίνητα, βανάκια, αγροτικά, φορτηγά και γενικότερα οποιοδήποτε όχημα χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση.

Στο Pricefox μπορείς εύκολα και γρήγορα να συγκρίνεις πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Στην πλατφόρμα του Pricefox θα βρεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από τις παρακάτω αξιόπιστες ασφαλιστικές.

Στο Pricefox.gr μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είτε για αυτοκίνητα είτε για αγροτικά είτε για φορτηγά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις άδεια (Φ.Ι.Χ) έως 20 φορολογήσιμων ίππων και έως 3,5 τόνους μέσα από πολύ απλά βήματα εύκολα γρήγορα και οικονομικά 100% δωρεάν αντικειμενικά και ανεξάρτητα και να επιλέξεις ανάμεσα σε βασική ή πυρός/κλοπής ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Συνεπώς στην ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος συγκαταλέγονται τα οχήματα που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς.

Γιατί πρέπει να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος (Φ.Ι.Χ), αν και εμπίπτει ακριβώς στις ίδιες διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης, δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα προγράμματα ασφάλισης ιδιωτικού οχήματος (Ε.Ι.Χ) παρόλα αυτά, η κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές τα δικά της, διαμορφωμένα πακέτα για επαγγελματικά οχήματα όπως τα φορτηγά.

Σε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορώ να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από το Pricefox;

Στο Pricefox μπορείς εύκολα και γρήγορα να συγκρίνεις πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Στην πλατφόρμα του Pricefox θα βρεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από τις παρακάτω αξιόπιστες ασφαλιστικές.

Στο Pricefox.gr για ποιο είδος επαγγελματικού οχήματος μπορώ να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Στο Pricefox.gr μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είτε για αυτοκίνητα είτε για αγροτικά είτε για φορτηγά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις άδεια (Φ.Ι.Χ) έως 20 φορολογήσιμων ίππων και έως 3,5 τόνους μέσα από πολύ απλά βήματα εύκολα γρήγορα και οικονομικά 100% δωρεάν αντικειμενικά και ανεξάρτητα και να επιλέξεις ανάμεσα σε βασική ή πυρός/κλοπής ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Συνεπώς στην ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος συγκαταλέγονται τα οχήματα που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς.

Στο Pricefox.gr δε μπορείς αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος για τις παρακάτω κατηγορίες:

Ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος Online στο Pricefox

Στο Pricefox συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος εύκολα και γρήγορα και αγοράζεις online χωρίς δικαιολογητικά την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που σου ταιριάζει καλύτερα.

Τι πακέτα για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος υπάρχουν;

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 πακέτα ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος, τη βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος, την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος πυρός / κλοπής.

Βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Η βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση. Η βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Με απλά λόγια αν έχεις βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος και τρακάρεις, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από εσένα. Αν πάλι τρακάρεις με ανασφάλιστο επαγγελματικό όχημα, καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο επαγγελματικό όχημά σου.

Πυρός/κλοπής

Το πακέτο πυρός/κλοπής περιλαμβάνει πέρα από τη βασική, αστική ευθύνη πυρκαγιάς (τραυματισμούς ή υλικές ζημιές που θα προκαλέσει το επαγγελματικό όχημα σου σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά λόγω σύγκρουσης), κάλυψη πυρός (κάθε ζημιά που συμβεί στο επαγγελματικό όχημα σου από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ακόμα και αυτανάφλεξη), μερική κλοπή (καλύπτει την αξία των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την κίνηση του σε περίπτωση κλοπής), ολική κλοπή (καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του επαγγελματικού οχήματος σου σε περίπτωση κλοπής).

Τι διάρκεια κάλυψης θα έχει η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα αγοράσω;

Η διάρκεια κάλυψης για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα επιλέξεις μπορεί να είναι είτε 3μηνη, είτε 6μηνη είτε ετήσια ανάλογα με τις ανάγκες σου και την εξοικονόμηση χρημάτων που εσύ θέλεις να κάνεις.

Τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Η τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος θεωρείται από πολλούς φθηνότερη, σε σχέση με μια εξάμηνη ή ετήσια. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το πως επηρεάζεται η τιμή της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος, ανάλογα με τη διάρκεια ασφάλισης. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και παροχές για τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Να ξέρεις ότι αν αγοράσεις 1 ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος θα σου βγει πολύ φθηνότερα σε σχέση με 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος. Για αυτό, βεβαιώσου, ότι έχεις συγκρίνει τις τιμές της αγοράς για κάθε πιθανή διάρκεια ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος.

Εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

H εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή διάρκειας για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος παρόλο που σε ετήσια βάση είναι ακριβότερη από μια ετήσια ασφάλεια. Αν αγοράσεις ετήσια αντί για εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορείς να εξασφαλίσεις μέχρι και 43% ετησίως φθηνότερα ασφάλιστρα. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις προσφορές και να βρεις το πακέτο και τη διάρκεια που σου ταιριάζει καλύτερα!

Ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Μια ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορεί να είναι έως και 121€ φθηνότερη από 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες. Άρα, εσύ θα έχεις κέρδος έως και 52% το χρόνο αν επιλέξεις μια ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Γενικά υπάρχει η άποψη, ότι η ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είναι πιο ακριβή από την τρίμηνη και την εξάμηνη. Είναι, όμως, έτσι; Το να αγοράζεις κάθε τρίμηνο νέα ασφάλεια σίγουρα δεν είναι τρόπος να γλιτώσεις χρήματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μια αύξηση στα ασφάλιστρα των τρίμηνων και εξάμηνων πακέτων ασφάλειας οχημάτων. Αντίθετα, ένα ετήσιο συμβόλαιο ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να έχεις μεγαλύτερης διάρκειας ασφάλεια, γλιτώνοντας πολλά χρήματα.

Πώς επηρεάζονται οι τιμές για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Κάθε ασφαλιστική έχει τη δική της βάση δεδομένων και ανάλογα με τα στοιχεία που της δίνει κάθε πελάτης καθορίζει τις τιμές στις ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος. Ας δούμε τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος.

Ποιο ποσό απαλλαγής πρέπει να επιλέξω;

Η απαλλαγή είναι το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις για κάποια ζημιά. Όπως καταλαβαίνεις, το ποσό της απαλλαγής είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο αυξάνεται η τιμή της ασφάλειας σου. Βέβαια, όσο χαμηλότερη η απαλλαγή που έχεις τόσο μικρότερος και ο κίνδυνος που εσύ αναλαμβάνεις.

Πάμε να δούμε μαζί ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι στο πακέτο της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος σου έχεις επιλέξεις απαλλαγή 300 ευρώ αντί για 100 ευρώ. Προφανώς, το ασφάλιστρο που θα πληρώσεις θα είναι χαμηλότερο. Αν γίνει κάτι και πάθεις μια ζημιά 500 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσεις 300 ευρώ μόνος σου. Αντιθέτως, αν είχες διαλέξει απαλλαγή 100 ευρώ, θα πλήρωνες μόλις 100 ευρώ. Πρέπει να σκεφτείς καλά το ποσό της απαλλαγής που σε συμφέρει για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα επιλέξεις.

Πρέπει να κάνω κάτι αν αλλάξω την άδεια μου από ΙΧ σε Φ.Ι.Χ και αντίστροφα;

Είτε έχεις άδεια για ΙΧ είτε για Φ.Ι.Χ αν θέλεις να αλλάξεις την άδεια σου επικοινωνείς με την εξυπηρέτηση πελατών 24/7 του Pricefox ακυρώνουμε το υπάρχον συμβόλαιο σου, η ασφαλιστική σου επιστρέφει τα μη δεδουλευμένα και αγοράζεις εκ νέου την ασφάλεια που θέλεις επιλέγοντας το πακέτο και τις καλύψεις προσαρμοσμένες στις νέες σου ανάγκες.

Περνάει το κόστος για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος στα έξοδα της εταιρείας;

Στην περίπτωση που η εταιρεία σας είναι εγγεγραμμένη ως μεταφορική για εμπορεύματα τότε το κόστος για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορεί να δηλωθεί στα έξοδα της εταιρείας και να εκπέσει αργότερα από τα έσοδα σας.

Πόσες μέρες χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Στο Pricefox μπορείς να βρεις άμεσα κάλυψη για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που ψάχνεις. Αγόρασε την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος σου σήμερα και θα είναι ενεργή ακόμα και την ίδια μέρα. Ακόμη, θα λάβεις στο email σου το συμβόλαιο σου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Τι έγγραφα θα παραλάβω μόλις αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Λίγα λεπτά μετά την αγορά, θα έχεις την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος σου στο email σου. Εννοείται πως με ένα κλικ θα μπορείς να κατεβάσεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον υπολογιστή σου. Θα λάβεις τα παρακάτω: