Ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος.

Ασφάλεια Επαγγελματικού Οχήματος

check

Σύγκρινε προσφορές σε 30 δευτερόλεπτα και αγόρασε σε δύο λεπτά

check

Πραγματική εξυπηρέτηση 24/7, δίπλα σου ό,τι συμβεί

check

Πλήρωσε με ασφάλεια σε 12 άτοκες δόσεις

car

Αυτοκίνητο

car

Μηχανή

car

Αγροτικό

car

Φορτηγό

gr plate

Βάλε την πινακίδα σου εδώ για να ξεκινήσεις

arrow

Δε θυμάσαι την πινακίδα σου; Βάλε ΧΧΧ1234 για να δεις ενδεικτικές προσφορές

ethiniki anytime apeiron
ergo euroins

+24

κορυφαίες εταιρείες

cart

Εύκολα και γρήγορα

Αγόρασε την ασφάλεια αυτοκινήτου που θες μέσα σε 2 λεπτά σε 3 απλά βήματα

support

Πραγματική Εξυπηρέτηση 24/7

Ένας πιστοποιημένος ασφαλιστικός πράκτορας είναι δίπλα σου 24 ώρες

check

Δωρεάν διαχείριση ζημιών

Σε περίπτωση ατυχήματος είμαστε δίπλα σου για να σε βοηθήσουμε

gift

Εγγύηση χαμηλότερης τιμής

Αν βρεις καλύτερη τιμή για το πακέτο που αγόρασες σου επιστρέφουμε τη διαφορά

Συχνές ερωτήσεις

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια ασφάλεια αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα είναι πολλά. Η απόκτηση της γίνεται εύκολα γρήγορα και οικονομικά συγκρίνοντας σε 30 δευτερόλεπτα και αγοράζοντας σε 2 λεπτά. Επαγγελματικά οχήματα είναι όλα όσα έχουν ειδική άδεια Φ.Ι.Χ. Το ακρωνύμιο Φ.Ι.Χ αν και σημαίνει Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης, δε χαρακτηρίζει μόνο τα φορτηγά όπως πιθανόν αρκετοί να μπερδεύουν. Φ.Ι.Χ μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοκίνητα, βανάκια, αγροτικά, φορτηγά και γενικότερα οποιοδήποτε όχημα χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση.

Γιατί πρέπει να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος (Φ.Ι.Χ), αν και εμπίπτει ακριβώς στις ίδιες διατάξεις του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης, δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα προγράμματα ασφάλισης ιδιωτικού οχήματος (Ε.Ι.Χ) παρόλα αυτά, η κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές τα δικά της, διαμορφωμένα πακέτα για επαγγελματικά οχήματα όπως τα φορτηγά.
 • Είναι υποχρεωτικό από το νόμο να έχεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος εφόσον έχεις άδεια (Φ.Ι.Χ.)
 • Αν χτυπηθεί θα μείνει εκτός λειτουργίας άρα ζημία και στην επιχείρηση
 • Αν συμμετέχει σε κάποιο ατύχημα θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα έξοδα επισκευής μόνος σου
 • Τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από το ποσό για μια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος

Σε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορώ να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από το Pricefox;

Στο Pricefox μπορείς εύκολα και γρήγορα να συγκρίνεις πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Στην πλατφόρμα του Pricefox θα βρεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από τις παρακάτω αξιόπιστες ασφαλιστικές.
 • Eurolife FFH Ασφαλιστική
 • Interasco
 • Εθνική Ασφαλιστική
 • Ατλαντική Ένωση
 • Anytime
 • Interlife
 • Euroins

Στο Pricefox.gr για ποιο είδος επαγγελματικού οχήματος μπορώ να αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Στο Pricefox.gr μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είτε για αυτοκίνητα είτε για αγροτικά είτε για φορτηγά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις άδεια (Φ.Ι.Χ)  έως 20 φορολογήσιμων ίππων και έως 3,5 τόνους μέσα από πολύ απλά βήματα εύκολα γρήγορα και οικονομικά 100% δωρεάν αντικειμενικά και ανεξάρτητα και να επιλέξεις ανάμεσα σε βασική ή πυρός/κλοπής ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Συνεπώς στην ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος συγκαταλέγονται τα οχήματα που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς.

Στο Pricefox.gr δε μπορείς αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος για τις παρακάτω κατηγορίες:
 • Φ.Δ.Χ = Φορτηγό Δημοσίας Χρήσης
 • Ε.Δ.Χ= Ειδική Άδεια Ταξί
 • Λ.Ι.Χ = Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης

Ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος Online στο Pricefox 

Στο Pricefox συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος εύκολα και γρήγορα και αγοράζεις online χωρίς δικαιολογητικά την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που σου ταιριάζει καλύτερα.
 • Μπαίνεις στο Pricefox.gr
 • Βάζεις την πινακίδα και μερικά στοιχεία για τον οδηγό
 • Προσθέτεις όποιο συνδυασμό καλύψεων επιθυμείς
 • Διαλέγεις ανάμεσα σε πακέτο βασικής, πυρός / κλοπής
 • Επιλέγεις τη διάρκεια της ασφάλισης (τρίμηνη, εξάμηνη, ετήσια)
 • Συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και επιπλέον παροχές ανάμεσα στις καλύτερες προσφορές της αγοράς
 • Πληρώνεις με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων σου (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, τραπεζική μεταφορά) ακόμη και με άτοκες μηνιαίες δόσεις
 • Έχεις άμεσα στο email σου το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Τι πακέτα για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος υπάρχουν;

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 πακέτα ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος, τη βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος, την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος πυρός / κλοπής.

Βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος
Η βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση. Η βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Με απλά λόγια αν έχεις βασική ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος και τρακάρεις, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από εσένα. Αν πάλι τρακάρεις με ανασφάλιστο επαγγελματικό όχημα, καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο επαγγελματικό όχημά σου.

Πυρός/κλοπής
Το πακέτο πυρός/κλοπής περιλαμβάνει πέρα από τη βασική, αστική ευθύνη πυρκαγιάς (τραυματισμούς ή υλικές ζημιές που θα προκαλέσει το επαγγελματικό όχημα σου σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά λόγω σύγκρουσης), κάλυψη πυρός (κάθε ζημιά που συμβεί στο επαγγελματικό όχημα σου από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ακόμα και αυτανάφλεξη), μερική κλοπή (καλύπτει την αξία των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την κίνηση του σε περίπτωση κλοπής), ολική κλοπή (καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του επαγγελματικού οχήματος σου σε περίπτωση κλοπής).

Τι διάρκεια κάλυψης θα έχει η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα αγοράσω;

Η διάρκεια κάλυψης για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα επιλέξεις μπορεί να είναι είτε 3μηνη, είτε 6μηνη είτε ετήσια ανάλογα με τις ανάγκες σου και την εξοικονόμηση χρημάτων που εσύ θέλεις να κάνεις.

Τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος
Η τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος θεωρείται από πολλούς φθηνότερη, σε σχέση με μια εξάμηνη ή ετήσια. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το πως επηρεάζεται η τιμή της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος, ανάλογα με τη διάρκεια ασφάλισης. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και παροχές για τρίμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος από τις αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Να ξέρεις ότι αν αγοράσεις 1 ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος θα σου βγει πολύ φθηνότερα σε σχέση με 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος. Για αυτό, βεβαιώσου, ότι έχεις συγκρίνει τις τιμές της αγοράς για κάθε πιθανή διάρκεια ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος.

Εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος
H εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή διάρκειας για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος παρόλο που σε ετήσια βάση είναι ακριβότερη από μια ετήσια ασφάλεια. Αν αγοράσεις ετήσια αντί για εξάμηνη ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορείς να εξασφαλίσεις μέχρι και 43% ετησίως φθηνότερα ασφάλιστρα. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις προσφορές και να βρεις το πακέτο και τη διάρκεια που σου ταιριάζει καλύτερα!

Ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος
Μια ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορεί να είναι έως και 121€ φθηνότερη από 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες. Άρα, εσύ θα έχεις κέρδος έως και 52% το χρόνο αν επιλέξεις μια ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Γενικά υπάρχει η άποψη, ότι η ετήσια ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος είναι πιο ακριβή από την τρίμηνη και την εξάμηνη. Είναι, όμως, έτσι; Το να αγοράζεις κάθε τρίμηνο νέα ασφάλεια σίγουρα δεν είναι τρόπος να γλιτώσεις χρήματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μια αύξηση στα ασφάλιστρα των τρίμηνων και εξάμηνων πακέτων ασφάλειας οχημάτων. Αντίθετα, ένα ετήσιο συμβόλαιο ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να έχεις μεγαλύτερης διάρκειας ασφάλεια, γλιτώνοντας πολλά χρήματα.

Πώς επηρεάζονται οι τιμές για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Κάθε ασφαλιστική έχει τη δική της βάση δεδομένων και ανάλογα με τα στοιχεία που της δίνει κάθε πελάτης  καθορίζει τις τιμές στις ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος. Ας δούμε τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος.
 • Ηλικία οδηγού
  Αν έχεις πάρει πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης ή/και αν είσαι κάτω των 23 ετών, τότε να υπολογίζεις ότι οι τιμές για τις ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος που θα βρεις, θα είναι υψηλότερες από κάποιον έμπειρο οδηγό. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι ασφαλιστικές σε θεωρούν ως οδηγό με αυξημένο ρίσκο.
 • Ταχυδρομικός κώδικας
  Ανάλογα με την έδρα που έχει δηλωθεί το επαγγελματικό όχημα οι ασφαλιστικές εταιρείες ελέγχουν την εγκληματικότητα και αν η συχνότητα των ατυχημάτων είναι μεγάλη στην περιοχή που μένεις, αυξάνεται η τιμή ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος.
 • Αξία οχήματος
  Όσο πιο ακριβό το επαγγελματικό όχημα, τόσο πιο ακριβή και η αποζημίωση των ζημιών ή της κλοπής του με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές στις ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος.
 • Κυβικά επαγγελματικού οχήματος & Ίπποι επαγγελματικού οχήματος
  Όσο μεγαλύτερος ο κυβισμός της μηχανής, τόσο υψηλότερη η τιμή ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος. Στο Pricefox μπορείς να αγοράσεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος αρκεί να είναι έως 20 φορολογήσιμων ίππων και έως 3,5 τόνους.
 • Απαλλαγή
  Το ποσό της απαλλαγής που θα επιλέξεις είναι επίσης ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει τις τιμές ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερη η τιμή ασφάλειας. Πρόσεξε, σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική θα σε καλύψει για το ποσό της ζημιάς που υπερβαίνει το ποσό της απαλλαγής.
 • Προσθήκη ρυμουλκούμενου οχήματος
  Συνήθως οι τιμές για ασφάλειες επαγγελματικού οχήματος είναι υψηλότερες γι’ αυτά τα οχήματα καθώς ο κίνδυνος να προκαλέσουν ζημιά είναι μεγαλύτερος.

Ποιο ποσό απαλλαγής πρέπει να επιλέξω;

Η απαλλαγή είναι το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις για κάποια ζημιά. Όπως καταλαβαίνεις, το ποσό της απαλλαγής είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο αυξάνεται η τιμή της ασφάλειας σου. Βέβαια, όσο χαμηλότερη η απαλλαγή που έχεις τόσο μικρότερος και ο κίνδυνος που εσύ αναλαμβάνεις.

Πάμε να δούμε μαζί ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι στο πακέτο της ασφάλειας επαγγελματικού οχήματος σου έχεις επιλέξεις απαλλαγή 300 ευρώ αντί για 100 ευρώ. Προφανώς, το ασφάλιστρο που θα πληρώσεις θα είναι χαμηλότερο. Αν γίνει κάτι και πάθεις μια ζημιά 500 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσεις 300 ευρώ μόνος σου. Αντιθέτως, αν είχες διαλέξει απαλλαγή 100 ευρώ, θα πλήρωνες μόλις 100 ευρώ. Πρέπει να σκεφτείς καλά το ποσό της απαλλαγής που σε συμφέρει για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που θα επιλέξεις.

Πρέπει να κάνω κάτι αν αλλάξω την άδεια μου από ΙΧ σε Φ.Ι.Χ και αντίστροφα;

Είτε έχεις άδεια για ΙΧ είτε για Φ.Ι.Χ αν θέλεις να αλλάξεις την άδεια σου επικοινωνείς με την εξυπηρέτηση πελατών 24/7 του Pricefox ακυρώνουμε το υπάρχον συμβόλαιο σου, η ασφαλιστική σου επιστρέφει τα μη δεδουλευμένα και αγοράζεις εκ νέου την ασφάλεια που θέλεις επιλέγοντας το πακέτο και τις καλύψεις προσαρμοσμένες στις νέες σου ανάγκες.

Περνάει το κόστος για ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος στα έξοδα της εταιρείας;

Στην περίπτωση που η εταιρεία σας είναι εγγεγραμμένη ως μεταφορική για εμπορεύματα τότε το κόστος για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος μπορεί να δηλωθεί στα έξοδα της εταιρείας και να εκπέσει αργότερα από τα έσοδα σας.

Πόσες μέρες χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Στο Pricefox μπορείς να βρεις άμεσα κάλυψη για την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος που ψάχνεις. Αγόρασε την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος σου σήμερα και θα είναι ενεργή ακόμα και την ίδια μέρα. Ακόμη, θα λάβεις στο email σου το συμβόλαιο σου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Τι έγγραφα θα παραλάβω μόλις αγοράσω ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος;

Λίγα λεπτά μετά την αγορά, θα έχεις την ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος σου στο email σου. Εννοείται πως με ένα κλικ θα μπορείς να κατεβάσεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα στον υπολογιστή σου. Θα λάβεις τα παρακάτω:
 • Το ασφαλιστήριο σου
 • Τους όρους της ασφάλισης σου
 • Το έντυπο φιλικού διακανονισμού
 • Την υπεύθυνη δήλωση ατυχήματος
 • Το ενημερωτικό έντυπο

Τι λένε οι πελάτες μας

google-reviews

4.6/5

σε 464+ αξιολογήσεις

M

Μπάμπης Σ.

“Πολύ Ευχαριστημένος, Άμεση ανταπόκριση, Εξαιρετικές Τιμές, Εκπληκτικό Help Desk.”

Ν

Ντίνα Α.

“Μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα σε διάφορες ασφάλειες αυτοκινήτων χωρίς να ψάχνω την κάθε μία ξεχωριστά.”

Π

Παναγιώτης Γ.

“Πάρα πολύ εύκολα βρίσκεις αυτό που ζητάς!”

Α

Αμαλία Π.

“Ευχαριστώ πολύ για την άμεση εξυπηρέτηση και βοήθεια σας, σε μία μη εργάσιμη ημέρα, όπως σήμερα Κυριακή.”

Το Pricefox στην τηλεόραση

Είπαν για το Pricefox

kathimerini

“Η πιο καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης”

iefimerida

“Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αγορά”

autotriti

“Η πιο καινοτόμα και γρήγορη πλατφόρμα σύγκρισης”

ingr

“Η πλατφόρμα που αλλάζει την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου”

vimagr

“Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου”

winner-banner

Μία από τις 50 κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ασφάλισης στην Ευρώπη

Το Pricefox αναγνωρίστηκε από το Insuretech Insights ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους.

Σύγκρινε και αγόρασε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, εύκολα και γρήγορα

01/03
Συμπλήρωσε τα απαραίτητα στοιχεία για εσένα και το όχημα σου
02/03
Το Pricefox βρίσκει τις καλύτερες προσφορές από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες για εσένα
03/03
Αγόρασε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου από την άνεση του καναπέ σου
support

Έχεις οποιαδήποτε απορία;

Κάλεσε μας στο 210 3000 450

Η τιμή και οι τιμολογήσεις αφορούν ετησιοποιημένη διαφορά που αφορά επαγγελματικό όχημα VW Polo Van πρώτης κυκλοφορίας 2013 και ΤΚ 68100 μετά από σύγκριση τιμών ασφαλίστρων της αγοράς.