Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα μπορεί πραγματικά να είναι η καλύτερη λύση σε μερικές ειδικές περιπτώσεις, αν και είναι η πιο ακριβή ασφάλιση αναλογικά.

Δες παρακάτω πότε σε συμφέρει να αγοράσεις μηνιαία ασφάλεια και τι πρέπει να προσέξεις.

Πότε αξίζει να κάνω ασφάλεια αυτοκινήτου για έναν μήνα;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα είναι μια καλή φθηνή λύση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που χρειάζεσαι προσωρινή ασφάλεια αυτοκινήτου:

Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρεις προσωρινή άδεια κυκλοφορίας από την εφορία στην οποία κατέθεσες τις πινακίδες. Η άδεια αυτή θα γίνει αποδεκτή μόνο αν έχεις ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Επίσης, με την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας μπορείς να:

Όμως, μην ξεχνάς ότι αν θες να το πουλήσεις και αργείς πολύ, τότε σε συμφέρει η αγορά μιας τρίμηνης ή εξάμηνης ασφάλειας αυτοκινήτου. Το κόστος των αντίστοιχων μηνιαίων είναι τουλάχιστον 40% ακριβότερη από μια τρίμηνη ή μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να προσέχω αν έχω ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα;

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα απαιτεί την προσοχή σου για να μη χάσεις την ανανέωση.

Για παράδειγμα, αν δεν πουλήσεις το αυτοκίνητο μέσα στο χρονικό διάστημα που περίμενες και περάσουν 30 ημέρες από την ημερομηνία που το ασφάλισες, τότε λήγει η ασφάλεια αυτοκινήτου και δεν μπορείς να κάνεις τη μεταβίβαση.

Λόγω της προσωρινής διάρκειας του συμβολαίου, οι ασφαλιστικές προσφέρουν περιορισμένες καλύψεις.

Ποια πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου για ένα μήνα μπορώ να αγοράσω;

Ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα προσφέρουν ορισμένες μόνο ασφαλιστικές εταιρείες. Οι περισσότερες δεν προσφέρουν μηνιαία ασφάλιση.

Από τις ασφαλιστικές που προσφέρουν ασφάλεια για ένα μήνα, οι περισσότερες προσφέρουν μόνο το βασικό πακέτο. Ελάχιστες προσφέρουν πακέτα με περισσότερες καλύψεις (όπως το πυρός/κλοπής ή το μικτό). Λόγω της μικρής διάρκειας του συμβολαίου εκτιμούν πώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για να αναλάβουν την αποζημίωση.

Παρόλα αυτά, μπορείς να μπεις στην πλατφόρμα μας, να δεις και να συγκρίνεις τα διαθέσιμα πακέτα της αγοράς.

Ποιες επιπλέον καλύψεις μπορώ να έχω με την ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα;

Εκτός από τις προκαθορισμένες καλύψεις του βασικού πακέτου, μπορείς να προσθέσεις στο συμβόλαιό σου τις εξής καλύψεις:

Ειδικά αν προγραμματίζεις πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητου που είχες καιρό ακινητοποιημένο, καλό είναι να προσθέσεις και την οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου, γιατί έχεις περισσότερες πιθανότητες να μείνεις για κάποιο λόγο στη μέση του δρόμου. Και τότε θα πληρώσεις πολύ περισσότερα για τη ρυμούλκηση του οχήματος απ’ ότι αν είχες συμπεριλάβει την κάλυψη από πριν στο συμβόλαιό σου.

Πότε θα ξέρω ότι έληξε η ασφάλεια αυτοκινήτου μου;

Αν ασφαλιστεί μέσω του Pricefox, τότε μην ανησυχείς.

Αρκετές μέρες πριν από τη λήξη της ασφάλειας θα σε ενημερώσουμε και θα σε βοηθήσουμε είτε να ανανεώσεις το συμβόλαιο στην πιο οικονομική τιμή, είτε να βρεις ένα πιο συμφέρον πακέτο.

Αξίζει η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα αν δεν έχω χρήματα;

Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα στην ασφάλεια αυτοκινήτου, δεν αγοράζεις ασφάλεια αυτοκινήτου για ένα μήνα.

Αντίθετα, αγοράζεις ετήσια ασφάλεια και την πληρώνεις με άτοκες δόσεις κάθε μήνα. Στο Pricefox έχεις αυτή τη δυνατότητα. Έτσι η μηνιαία δόση σου είναι μικρότερη απ’ ότι αν αγόραζες μηνιαίο συμβόλαιο και μπορείς να κινείς το αυτοκίνητό σου όλο το χρόνο ξέγνοιαστα.

Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά πακέτα ετήσιας ασφάλειας αυτοκινήτου, να προσθέσεις επιπλέον καλύψεις, αν επιθυμείς, και να εξοικονομήσεις έως και 40% στο τελικό ποσό.

Πώς μπορώ να αγοράσω ασφάλεια αυτοκινήτου και να πληρώσω με τον μήνα;

Αφότου έχεις συγκρίνει και αποφασίσει ποιο ετήσιο πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου επιθυμείς να αγοράσεις, μπορείς να επιλέξεις να πληρώσεις με δόσεις.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Αυτό ήταν! Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής θα έχεις στο email σου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σου.

Έτσι θα έχεις εξασφαλίσει ασφάλεια αυτοκινήτου μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος με μηνιαίο κόστος χαμηλότερο της ασφάλειας αυτοκινήτου για ένα μήνα.