Πώς θα δω αν έχω ασφάλεια αυτοκινήτου;

Είναι αρκετά απλό να δεις αν το αυτοκίνητο σου είναι ασφαλισμένο και σε ποια εταιρεία έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου. Μπες στο www.hic.gr/hic και βάλε πινακίδα και ΑΦΜ. Αμέσως βλέπεις αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο σου, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία και πότε λήγει το συμβόλαιο σου. Το αυτοκίνητο σου πρέπει να είναι πάντα ασφαλισμένο ακόμα και αν το έχεις σε ακινησία, εκτός αν έχεις παραδώσει τις πινακίδες. Αν δεν το έχεις ασφαλίσει και σου τύχει ηλεκτρονικός ή φυσικός έλεγχος, τότε θα πληρώσεις πρόστιμο και ίσως έχεις και άλλες ποινικές κυρώσεις.

Να θυμάσαι ότι είναι υποχρεωτική μόνο η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου που περιλαμβάνει την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης.

Μέχρι πότε έχω ασφάλεια;

Πριν από μερικά χρόνια τα πράγματα ήταν πιο ανεκτικά για τους οδηγούς. Μπορούσες δηλαδή να καθυστερήσεις λιγάκι την πληρωμή των ασφαλίστρων και να έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου ακόμη και μετά τη λήξη. Από το 2014 όμως τα χρονικά όρια στις ασφάλειες αυτοκινήτων είναι πολύ αυστηρά. Κατά την έκδοση της ασφάλειας αυτοκινήτου ορίζεται η ημερομηνία και ώρα από την οποία ισχύει η ασφάλεια. Επίσης, ορίζεται η ημερομηνία λήξης. Η ώρα που λήγει το συμβόλαιο είναι συνήθως πριν τις 24:00 της ορισμένης μέρας. Εμείς σε συμβουλεύουμε να ανανεώνεις πάντα το συμβόλαιο σου πριν την ημερομηνία λήξης, για να μην μένεις ποτέ στον αέρα.

Τι πρέπει να κάνεις αν το ανασφάλιστο όχημα φύγει πριν φτάσει η Τροχαία;

Μην ανησυχείς. Παρόλο που μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία, σου έχουμε τη λύση. Αν ο οδηγός του ανασφάλιστου οχήματος εξαφανιστεί μετά το ατύχημα, τότε:

Το Pricefox μπορεί να με βοηθήσει;

Αν έχεις βρεθεί χωρίς ασφάλεια ή ψάχνεις για μια καινούρια, μπες στο Pricefox και εδώ θα βρεις την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα με εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Διάλεξε το πακέτο και τις καλύψεις που ταιριάζουν με τις ανάγκες σου και εμείς θα βρούμε για σένα τις πιο συμφέρουσες προσφορές της αγοράς. Όλα αυτά μέσα σε 2 λεπτά και online χωρίς δικαιολογητικά.